როგორ გავრეცხოთ სწორად ქათამი და კვერცხი
სწორი რეცხვის საიდუმლო: უმჯობესია ხორცი მოხარშვის წინ არ გარეცხოთ. ინფექციური დაავადებების გამომწვევი ბაქტერიები იღუპებიან მხოლოდ მაღალ ტემპერატურაზე. აქედან გამომდინარე, მნიშვნელოვანია ფრინველის, ხორცის, თევზის სწორად მომზადება ...
მაგრამ როგორ გავათავისუფლოთ ხორცი პატარა ხიჭვებისგან, ძვლის ფრაგმენტებისგან? შეგიძლიათ ხორცი ჩადოთ წყლიან ჯამში. შემდეგ გარეცხილი ნაჭრები გაამშრალეთ ქაღალდის პირსახოცებით. კარგად გარეცხეთ თასი საპნით, სოდით და სხვა ჭურჭლის სარეცხი საშუალებით. და უფრო ხშირად გაწმინდეთ სამზარეულოს ზედაპირები სადეზინფექციო საშუალებებით.
კვერცხის გარეცხვა
რაც შეეხება კვერცხებს, არ არის საჭირო მათი შეძენისთანავე გარეცხვა, რათა შეინარჩუნოს ბუნებრივი დამცავი ფირი, რომელიც იცავს კვერცხს ბაქტერიების შიგნით მოხვედრისა და გამოშრობისგან. ამ ფირით, კვერცხი უფრო დიდხანს გაძლებს. გაითვალისწინეთ, რომ იყიდოთ კვერცხები მთლიანი ნაჭუჭით, ნაკაწრების და ბზარების გარეშე. მაგრამ ომლეტის, მოხარშული კვერცხის, ნამცხვრების, კრემებისა და კვერცხზე დაფუძნებული სასმელების მომზადებამდე, კვერცხები უნდა გაირეცხოს უშეცდომოდ და ყოველთვის.
ნახევარი საათის განმავლობაში კვერცხები ჩაალბეთ სოდის ხსნარში (1 სუფრის კოვზი სოდა 1 ლიტრ წყალზე). შემდეგ გარეცხეთ კვერცხები გამდინარე წყლის ქვეშ.