როგორ შევწვათ სწორად გაყინული კატლეტი
პირველ რიგში გეტყვით, რომ კოტლეტები (და სხვა ნახევარფაბრიკატები) არ უნდა გაადნოთ, უნდა დაიწყოთ შეწვა გაყინულ მდგომარეობაში. თუ ნახევარფაბრიკატი დნება, თქვენ მიიღებთ არა ულამაზეს მადისაღმძვრელ კერძს, არამედ წებოვან და ჩამონგრეულ უფორმო მასას.
ტაფა უნდა იყოს მაღალი და სახურავით. ეს შეინარჩუნებს ოპტიმალურ ტემპერატურას გაყინული საკვების მომზადებისთვის.
გაყინული კოტლეტების შეწვისას სახურავი ფრთხილად უნდა ახადოთ, რომ არ დაიწვათ: ხარშვის პროცესში ბევრი ორთქლი გამოვა.
შეწვამდე ტაფა მცენარეული ზეთით ძალიან კარგად უნდა იყოს გაცხელებული. მაღალი ტემპერატურა ხელს შეუწყობს ცილების დახვევას და სწრაფად წარმოიქმნება ოქროს ქერქი, შემდეგ კოტლეტები არ იშლება და შიგნით წვნიანი გახდება.
რამდენიმე კოტლეტი დადეთ ტაფაზე და აუცილებლად დააფარეთ თავსახური.შეწვით სახურავის ქვეშ 7 წუთის განმავლობაში თითოეულ მხარეს.
მას შემდეგ, რაც კოტლეტები ორივე მხრიდან შებრაწული იქნება, აგრძელებთ შეწვას, ოღონდ გადაბრუნებებს შორის დროს ამცირებთ 3 წუთამდე.
ჯამში, აგრძელებთ ნახევრად მზა კოტლეტების შეწვას 15-დან 20 წუთამდე, არ დაგვავიწყდეთ მუდმივად გადაბრუნება. ამ ძალისხმევის წყალობით, კოტლეტი თანაბრად იქნება შემწვარი და არ იქნება უმი შიგნით.