როგორ მოვამზადოთ ფორთოხლის ცუკატები - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ფორთოხლის ცუკატები

კარგად გარეცხეთ ფორთოხლის კანი. ფრთხილად მოაცალეთ შიდა თეთრი ფენა. მწარე იქნება და შეიძლება გაუფუჭოს დესერტს გემო.

დაჭერით კანი ზოლებად და წყალში გააჩერეთ 2 სთ.

გახსენით 2 ჭიქა შაქარი 2 ჭიქა წყალში, გახსენით დაბალ ცეცხლზე.

ქერქები ჩაყარეთ შაქრის სიროფში და ადუღეთ 30 წუთის განმავლობაში. შეამოწმეთ ქერქი დარბილდა თუ არა, საჭიროების შემთხვევაში გაახანგრძლივეთ ხარშვის დრო.

საცხობ ფირფიტაზე დადეთ პერგამენტი. დაშაქრული ხილი ამოიღეთ წყლიდან, გაწურეთ, მოაყარეთ შაქარი და დარიჩინი.

დაშაქრული ხილი გააშრეთ ღუმელში. მზა დაშაქრული ხილი შესანიშნავად ინახება დახურულ მინის ჭურჭელში და შეიძლება იყოს არა მხოლოდ დელიკატესი, არამედ ინტერიერის გაფორმებაც!