როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი "სალიანკა"
ბულიონი უნდა მომზადდეს ერთი დღით ადრე. შეიძლება იყოს ღორის ნეკნებიდან. მოხარშვის წინ მსუბუქად შეწვით საკუთარ ცხიმში. რამდენიმე წუთი. თითო კილოგრამ ნეკნებზე ორნახევარ ლიტრამდე წყალი გამოიყენეთ. როგორც კი ადუღდება, შეამცირეთ ცეცხლი და მოაცილეთ ქაფი, ცხიმის ნაწილი, რომელიც ზედაპირზე ამოვიდა. მაგრამ არა ყველა, რადგან ცხიმის თხელი ფენა შეინარჩუნებს არომატს ნახარშში.
ჩააგდეთ მთელი ხახვი. მოხარშეთ თავდახურული ორ საათამდე. მზადყოფნამდე ერთი საათით ადრე ბულიონში ჩაყარეთ სტაფილო, ოხრახუში, ნიახური. მარილი საერთოდ არ შეიძლება, მაგრამ თუ მოაყრით, ცოტა. გაციების შემდეგ ნეკნები გადაიტანეთ ცალკე თასში. შეინახეთ ყველაფერი მაცივარში ერთი ღამით.
მეორე დღეს მოამზადეთ 300-400 გრ ხორცპროდუქტები: ხორცი ნეკნიდან, ლორი, მონადირული ძეხვეული, ბეკონი, მკერდი. დაჭერით გრძელ ზოლებად.
სამ დიდ კიტრის მწნილს კანი მოაცილეთ, მოაშორეთ თესლიც და ასევე დაჭერით ზოლებად.
ხახვი დავჭრათ პატარა კუბებად - 1 ც. შეწვით ორ სუფრის კოვზ გამდნარ კარაქში გამჭვირვალემდე, დაამატეთ ერთი-ორი კოვზი ტომატის პასტა. შემდეგ - დაჭრილი კიტრი და ხორცი. გააჩერეთ 10-15 წუთი.
სანამ სუპის შემავსებელი ტაფაში იწვება, ცეცხლზე დადგით ბულიონის ქვაბი (2–2,5 ლ). დროა გადავიტანოთ ტაფის მომზადებული შიგთავსი ბულიონში. გააჩერეთ 5-7 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დაამატეთ კაპერსი გემოვნებით მარინადთან ერთად, ზეთისხილი, შავი ზეთისხილი, დაფნის ფოთოლი. ახლა შეეცადეთ ნახოთ, არის თუ არა საკმარისი მარილი.
გადმოდგით ცეცხლიდან. სუფრაზე მიიტანეთ ლიმონის ნაჭერთან და მწვანილთან ერთად.