როგორ მოვამზადოთ ბულგური - ფლავის გემრიელი ალტერნატივა
ზოგადად, ბულგურის მომზადება არაფრით განსხვავდება ჩვეულებრივი ფლავისგან. ჯერ ბოსტნეული დაჭერით. სტაფილო კუბიკებად და ხახვი ნახევარ რგოლებად. შეწვით ზეთში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
ქათმის ფილე დაჭერით კუბიკებად და შეწვით. არ დააფაროთ თავსახური, რომ ხორცმა ზედმეტი სითხე არ გამოუშვას.
მშრალი ბულგური ტაფაში გადაიტანეთ. ძალიან კარგი იქნება, თუ ცოტა მოხალავთ კარაქში. უმჯობესია ამ ეტაპზე მარილი და სანელებლები დაამატოთ. ასევე, დაამატეთ დაჭრილი ნიორი.
რაც შეეხება სანელებლებს. პირველ რიგში ყურადღება გაამახვილეთ გემოვნებაზე. თუ არ გესმით გემოს კომბინაცია, გირჩევთ შეიძინოთ სანელებლების ნარევი ფლავისთვის მაღაზიებში.
მას შემდეგ, რაც ბულგურს შევწვავთ და სანელებლებით გააჯერებთ, დაამატეთ წყალი, რომ მთლიანად დაიფაროს ტაფის შიგთავსი. ხარშეთ სახურავის ქვეშ დაახლოებით ნახევარი საათის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე. შემდეგ დაამატეთ ქიშმიში და 5 წუთი კიდევ გააჩერეთ ცეცხლზე. ბოლოს, დაუმატეთ ბოსტნეული და ქათამი და კარგად აურიეთ. მორთეთ ახალი მწვანილებით!