როგორ მივანიჭოთ ჩვეულებრივ ჩაის ღვთაებრივი გემო ერთი ინგრედიენტის დამატებით - rogor.ge

როგორ მივანიჭოთ ჩვეულებრივ ჩაის ღვთაებრივი გემო ერთი ინგრედიენტის დამატებით

ხშირად ლიმონის ნაჭერს აგდებენ ცხელ სასმელში. ეს არის ძალიან ხელმისაწვდომი ციტრუსი, რომლის პოვნაც ადვილია უახლოეს მაღაზიაში. მაგრამ რატომ უნდა გაამახვილოთ ყურადღება ლიმონზე, როცა ამდენი ალტერნატივა არსებობს? მაგალითად, ფორთოხალი, გრეიფრუტი, მიხაკი ან დარიჩინის ჩხირი. ისინი საოცარ გემოს აძლევენ სასმელს. ამავე სიაში შედის გახეხილი ჯანჯაფილი. მცენარეული არომატის მცოდნეებმა აუცილებლად უნდა შეიძინონ პიტნა.

rogor-1674815248.jpg

შეუძლებელია ცივ სეზონზე, ან გაციების დროს მწვანე ან შავ ჩაის თაფლი არ დაამატოთ. ამასთანავე, ინგლისური ტრადიციების მცოდნეები უარს არ იტყვიან ჩაიზე რძით. საოცარი გემოების ტანდემი მალევე იპოვის თაყვანისმცემლებს.

ნამდვილი ვიტამინის საგანძური იქნება ჩაი ქაცვის დამატებით. ეს კენკრა ასევე შეგიძლიათ შეიძინოთ მაღაზიაში. როგორ დავამატოთ ისინი ჩაის? კენკრას უნდა დაასხათ მდუღარე წყალი და შემდეგ კოვზით დაარბილოთ. ჩაიდანში ჩაამატეთ ქაცვის პიურე, ცოტაოდენი კენკრა, დაასხით მდუღარე წყალი და ცოტა ადუღეთ. ამის შემდეგ, თქვენ უნდა გადაწუროთ ჩაი წვრილი საწურით ან მარლის მეშვეობით და დატკბეთ შესანიშნავი გემოთი.

rogor3-1674815716.jpg

ცივი სასმლის მცოდნეებმა აუცილებლად უნდა სცადონ ჟასმინის ჩაი. ეს ეგზოტიკური ინგრედიენტი ჩვეულებრივ სასმელს ერთგვარ კოქტეილად გადააქცევს. კომპოტის ან სოდის ნაცვლად მისი მირთმევა უშაქროდაც შეიძლება. შესაფერისია დასვენების ან ხმაურიანი ქეიფის დროს მეგობრებთან ერთად. რა თქმა უნდა, ჟასმინი ასევე შეიძლება დაამატოთ ჭიქა ცხელ ჩაის. 1 ჭიქისთვის საკმარისია 2-3 ხმელი ყვავილი.

2121x1414-0xc0a839a2-8880952731491939872-1674815795.jpeg

არაჩვეულებრივი არომატის მოყვარულებს შეუძლიათ სცადონ ჩაიში ბეგქონდარას ან კარდამონის დამატება. ასეთი დანამატების გემო შეიძლება იყოს უკიდურესად სპეციფიკური. ალბათ, სჯობს ასეთი სასმელი სადმე კაფეში ან რესტორანში დააგემოვნოთ. კიდევ ბევრი რამ შეიძლება დაემატოს მწვანე ან შავ ჩაის: დარიჩინი, კარამელი, ფორთოხლის კანი, ბერგამოტი, ვარსკვლავიანი ანისი, მიხაკი, ვაშლის ნაჭრები.