რა უნდა დადოთ სამზარეულოს კარადაში, რომ გააქროთ ჩრჩილი
თავდაპირველად მთლიანად დაცალეთ ყველა თარო, სადაც მარცვლეულს ინახავთ. შემდეგ, შეამოწმეთ თითოეული შეფუთვა. თუ ჰერმეტულად დალუქული ქილები ინახება კარადაში, სადაც ჩრჩილი ვერ მოხვდა, ისინი მაინც უნდა გაირეცხოს ცხელი წყლითა და საპნით. ყველა პროდუქტი, რომელიც ინახება ღია შეფუთვაში, უნდა გადააგდოთ. წინააღმდეგ შემთხვევაში, თქვენ რისკავთ, რომ კვლავ შეგექმნათ ეს პრობლემა.
გადავდივართ სამზარეულოს მექანიკურ გაწმენდაზე. უმჯობესია მტვერსასრუტით გაწმინდოთ თაროები და მტვრის ტომარა დაუყოვნებლივ დაცალოთ.
შემდეგი ნაბიჯი არის სველი წმენდა. ამისათვის თქვენ უნდა გააკეთოთ ძმრიანი ხსნარი და გაწმინდოთ თაროები შიგნიდან. შეურიეთ ძმარი და თბილი წყალი 1:1 თანაფარდობით. ამ ნარევს ასევე უნდა დაუმატოთ პიტნის ეთერზეთი ან ნაძვის ზეთი. ხსნარის გამოყენებით, კარგად გაწმინდეთ სამზარეულოს კარადის ყველა კედელი.
არსებობს სპეციალური საშუალებები ჩრჩილთან საბრძოლველად. მაგალითად, ნივრის და დარიჩინის ჩხირები პროფილაქტიკური საშუალებაა. მარცვლეულის თითოეულ ქილას დაამატეთ მხოლოდ 2-3 კბილი. ეს საკმარისია იმისთვის, რომ საძულველი მავნებლები იქ არ გამოჩნდნენ.
გამხმარი ლავანდის, დაფნის ფოთლების, როზმარინის ან ციტრუსის ქერქი ასევე შეიძლება მოათავსოთ სამზარეულოს კარადებში. საკვები ჩრჩილი ვერ იტანს ამ არომატებს. პრობლემები რომ აღარ წარმოიშვას, საჭიროა მარცვლეულის სწორად შენახვა. იდეალურ შემთხვევაში, თითოეული მარცვლეული უნდა შეინახოთ ჰერმეტულად დახურულ ქილებში, ან კონტეინერებში.
ჩრჩილი ვერ უძლებს მაღალ ტემპერატურას, ამიტომ, თუ საჭირო გახდა დიდი რაოდენობით მარცვლეულის შეძენა, მოხალეთ ღუმელში. ასევე, ჩრჩილს ეშინია დაბალი ტემპერატურის, მარცვლეულის შეფუთვა შედგით მთელი ღამის განმავლობაში საყინულეში.