როგორ მოვამზადოთ სალათი "ცეზარი" ისე, როგორც იტალიურ რესტორანში - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ სალათი "ცეზარი" ისე, როგორც იტალიურ რესტორანში

წინასწარ მოამზადეთ კრუტონები და ქათამი. შეგიძლიათ თეთრი პური (სასურველია ბაგეტი) დაჭრათ კუბიკებად და გააშროტ ღუმელში, საცხობ ფირფიტაზე. ან შეგიძლიათ ტაფაში შეწვათ ზეითუნის ზეთში ნიორთან ერთად. ქათამი უნდა მოხარშოთ მარილიან წყალში, შემდეგ მოათავსოთ კრუტონებთან და მოასხათ ზეითუნის ზეთი. მანამდე, ქათმის ფილე ჯერ კარგად უნდა დაბეგვოთ, შემდეგ კი თხელ ზოლებად დაჭრათ.

rogor-1674802706.jpg

თეფშზე მოათავსეთ სალათის ფოთოლი, ქათამი, კრუტონები და პომიდორი. პომიდორი შეიძლება გაიჭრას შუაზე. ქათმის ხორცი შეიძლება შეიცვალოს კრევეტებით.

სოუსის მოსამზადებლად კვერცხის გული აურიეთ მდოგვთან და მარილთან. ათქვიფეთ ისინი სათქვეფით. ჩაასხით ზეთი თხელ ნაკაად და მუდმივად თქვიფეთ.

rogor3-1674802836.jpg

მას შემდეგ, რაც კარაქი კარგად ათქვიფეთ, ანჩოუსები და კაპერსები დანით უნდა დაჭრათ (შეგიძლიათ დააბლენდეროთ). დაამატეთ ისინი სოუსში. ბოლოს მოაყარეთ სოუსს წვრილად გახეხილი პარმეზანი. თუ სოუსი ძალიან სქელია, შეგიძლიათ დაამატოთ წყალი.

სალათს მოასხით სოუსი და მოაყარეთ პარმეზანი. სულ ესაა!

rogor1-1674803007.jpg

გემრიელად მიირთვით!