როგორ მოვამზადოთ გუაკამოლე - კლასიკური რეცეპტი ნაბიჯ-ნაბიჯ - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ გუაკამოლე - კლასიკური რეცეპტი ნაბიჯ-ნაბიჯ

ავოკადო აირჩიეთ რბილი, ხელუხლებელი კანით, ლაქების გარეშე. თუ მკვახე ავოკადო გაქვთ, წინა დღეს ჩადეთ პარკში 2 ცალ ვაშლთან ერთად და მეორე დღეს დამწიფდება. ლაიმის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ლიმონი.

4-1674717033.jpg

ხახვი გაფცქვენით და დაჭერით რაც შეიძლება წვრილად. მოათავსეთ თასში და დაასხით ლაიმის წვენი - ამ გზით ხახვს ათავისუფლებთ ზედმეტი სიმწარისგან.

პომიდორი დაჭერით პატარა კუბებად.

გარეცხეთ წიწაკა, გააშრეთ. გაჭერით შუაზე, ამოიღეთ თესლი. სასურველი რაოდენობის წიწაკა დაჭერით პატარა ნაჭრებად.

მწვანილი კარგად გარეცხეთ, გააშრეთ და წვრილად დაჭერით.

ნიორი გაფცქვენით და გახეხეთ ყველაზე პატარა სახეხზე. შეგიძლიათ დაჭყლიტოთ საჭყლეტით.

გარეცხეთ ავოკადო, გააშრეთ და გაჭერით შუაზე. ამოიღეთ კურკა, ამოიღეთ რბილობი კოვზით და ჩანგლით დასრისეთ.

ავოკადოს რბილობი მოათავსეთ თასში, დაუმატეთ ხახვი ლაიმის წვენთან ერთად, აურიეთ. ციტრუსის ხილის მჟავა ავოკადოს არ გაყავისფრებს, ამიტომ თუ არ გსურთ ხახვის დამატება, აუცილებლად დაამატეთ ლაიმის ან ლიმონის წვენი. დაამატეთ დანარჩენი ინგრედიენტები - პომიდორი, წიწაკა, მწვანილი, ნიორი. ჩაასხით ზეითუნის ზეთი, მარილი და აურიეთ. სოუსი მზად არის!

2-1674716890.jpg

3-1674716903.jpg