"შემწვარი" ბორშჩი 100-ჯერ უფრო გემრიელია, ვიდრე ჩვეულებრივი - როგორ მოვამზადოთ - rogor.ge

"შემწვარი" ბორშჩი 100-ჯერ უფრო გემრიელია, ვიდრე ჩვეულებრივი - როგორ მოვამზადოთ

ბორში ღუმელში

ტაფა აუცილებლად საჭიროა. უფრო მეტიც, დაგჭირდებათ დაახლოებით ორი. მაგრამ "შემწვარი" ბორშჩი თავის სახელს იღებს ღუმელში მიღებული სასიამოვნო არომატიდან გამომდინარე. ბორშჩი ღუმელში უნდა შედგათ ქოთნებში. თუ ისინი არ გაქვთ, იქნებ დროა დატკბეთ ამ სასარგებლო და ლამაზი შენაძენით?

rogor-1674454170.jpg

უნივერსალური რეცეპტი

შეცვალეთ ბორშჩის ინგრედიენტები ისე, როგორც გსურთ. მაგალითად, სცადეთ ეს რეცეპტები:

როგორ მოამზადოთ უგემრიელესი უკრაინული ბორშჩი საიდუმლო ინგრედიენტების დამატებით

რას უმატებენ ბორშჩს სტუმართმოყვარე ჩეხები - ჩეხური რეცეპტი

ბოსტნეულის ბულიონის მოსამზადებლად ქვაბში ჩაასხით საჭირო რაოდენობის წყალი. თუ ბორშს ხორცს დაუმატებთ, მაშინ თავიდანვე ჩადეთ ისიც. კარტოფილი ასევე თავიდანვე უნდა იყოს ქვაბში. წყალს დაუმატეთ ოდნავ მარილი.

ბოსტნეულის შეწვა ორ ტაფაში პარალელურად დაგჭირდებათ, რათა დროზე ადრე არ აირიოს მათი გემო და არომატი. ერთ ტაფაზე შეწვით სტაფილო, ჭარხალი და ტომატის პასტა. ხოლო მეორეზე - ხახვი, ნიახური, ოხრახუშის ფესვი და ტკბილი წიწაკა.

ოხრახუშისა და ნიახურს დაუმატეთ მჟავე კომბოსტო და საკმაოდ ცოტა ახალი კომბოსტო. განაგრძეთ ყველა ინგრედიენტის შეწვა, სანამ ახალი კომბოსტო არ დარბილდება. შეურიეთ ორი ტაფის ინგრედიენტები ერთმანეთს და დაამატეთ სანელებლები გემოვნებით.

ამოიღეთ კარტოფილი ბულიონიდან და გადააქციეთ კარტოფილის პიურედ. სუფთა, მშრალ ტაფაში მოხალეთ ცოტაოდენი ფქვილი, სანამ სასიამოვნო არომატს არ იგრძნობთ. შემდეგ, თანდათან დაამატეთ თხევადი ბულიონის ნახევარი და მოხარშეთ ნარევი შესქელებამდე.

მოამზადეთ ქოთნები ღუმელში გასაგზავნად. თითოეულ ქოთანში მოათავსეთ ბოსტნეულის ნარევი, ზემოდან მოაყარეთ კარტოფილის ფენა და ახალი მწვანილი. დარჩენილი ბულიონი დაასხით და შედგით ღუმელში 30 წუთის განმავლობაში.

rogor1-1674454620.jpg

ქოთანში ბორშჩის ზედა ნაწილი მაღალი ტემპერატურის გამო შესაძლოა ოდნავ მოყავისფრო გახდეს, მაგრამ ეს არ გააფუჭებს თავად კერძს. თუ შეამჩნევთ, რომ ზემოდან ოდნავ შეწითლებულია და არ მოგწონთ, უბრალოდ კოვზით მოაშორეთ ასეთი ფენა. მზა ბორშჩს შეგიძლიათ დაუმატოთ მწვანილები და არაჟანი.