რას უმატებენ ბორშჩს სტუმართმოყვარე ჩეხები - ჩეხური რეცეპტი
ინგრედიენტების რაოდენობამ შეიძლება შეგაშინოთ, მაგრამ მინდა დაგარწმუნოთ, რომ ბორშჩის მომზადება არ არის რთული. მაშ ასე, დავიწყოთ. ხორცი უნდა დაჭრათ პატარა ნაჭრებად და მოხარშოთ მარილიან წყალში. აქ არის ინგრედიენტების რაოდენობა 3 ლიტრ წყალზე.
ჭარხალი დაჭერით ზოლებად, ხახვი წვრილად. მოხრაკეთ ხახვი და ჭარხალი ქვაბში, დაუმატეთ ზეთი, ძმარი, შაქარი და ტომატის პასტა.
ხორცი რომ მოიხარშება, ქვაბში დაუმატეთ დაჭრილი სტაფილო, დაჭრილი ახალი კომბოსტო და ჩაშუშული ჭარხალი. ადუღეთ ეს ყველაფერი დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში.
სანამ ყველაფერი მზადდება, დაჭერით მონადირული ძეხვი. ქლიავიც დაჭერით. 10 წუთის შემდეგ ქვაბში დაამატეთ ძეხვი, ქლიავი და მჟავე კომბოსტო. ამის შემდეგ მოხარშეთ კიდევ 15 წუთი.
ასევე, არ დაგავიწყდეთ ბორშჩის მარილი და გემოვნებით პილპილის დამატება. უმჯობესია ამის გაკეთება მზადყოფნამდე ორი წუთით ადრე. ამის შემდეგ, თქვენ უნდა დატოვოთ ბორშჩი დაახლოებით ერთი საათის განმავლობაში.
გემრიელად მიირთვით!