რა მოამზადოთ შეწებებული პელმენებისგან: გამოცდილმა დიასახლისებმა იციან გამოსავალი სიტუაციიდან
როგორ შეგიძლიათ სცადოთ შეწებებული პელმენების გამოყოფა
სიტუაცია შეიძლება არ იყოს ისეთი უიმედო, როგორც ერთი შეხედვით ჩანს. არსებობს რამდენიმე გზა, რომლითაც შეგიძლიათ სცადოთ პელმენების ერთმანეთისგან განცალკევება.
დატოვეთ გაყინული წებოვანი პელმენები მაგიდაზე. რამდენიმე წუთის შემდეგ ისინი დაიწყებენ ლღვობას. შეეცადეთ დააშოროთ ერთმანეთს ხელით. ოღონდ არ დაუშვათ პელმენის დიდხანს გაჩერება გარეთ, თორემ მომზადების დროს ცომი დაიმსხვრევა და შიგთავსი ამოვარდება. თუ პელმენი დნობისას ერთმანეთს დაეკრო, შედეთ საყინულეში 5 წუთით - ცომი უცბად გამაგრდება და გაგიადვილდებათ მათი დაშლა.
რა მოვამზადოთ
თუ, მიუხედავად ამისა, პელმენები ერთმანეთს ისე ეწებება, რომ მათი გამოყოფა შეუძლებელია, უბრალოდ გამოიყენეთ ისინი ორიგინალური ახალი კერძის მოსამზადებლად. ბევრი ვარიანტია და ჩვენ წარმოგიდგენთ რამდენიმე მათგანს.
პელმენის პიცა
წებოვანი პელმენის მასა შესანიშნავი საფუძველი იქნება პიცისთვის.
შემადგენლობა:
500გრ პელმენი; 1 სუფრის კოვზი კეტჩუპი;½ ჩაის კოვზი მდოგვი;150 გრ ლორი;½ წითელი ხახვი;1 პომიდორი;მოცარელას 3 ბურთი;მარილი, დაფქული პილპილი - გემოვნებით;150 გრ მყარი ყველი;მწვანილი დეკორაციისთვის - სურვილისამებრ.
მომზადება:
გაალღვეთ შეწებებული პელმენი, მიეცით მრგვალი ფორმა, გააბრტყელეთ.
წაუსვით კეტჩუპი, მოათავსეთ ინგრედიენტები, ბოლოს მოაყარეთ ყველი და გამოაცხვეთ.
გამომცხვარი
ასევე საკმაოდ მარტივი გზა, რომ გამოიყენოთ შეწებებული პელმენი ზედმეტი ხარჯის გარეშე, მისი გამოცხობაა:
შემადგენლობა:
1-2 თავი ხახვი;ზეთი საცხობი ჭურჭლისთვის; 500გრ პელმენი; მარილი, შავი დაფქული პილპილი - გემოვნებით; 3 კვერცხი; 250 გრ მაიონეზი; 100 გრ მყარი ყველი; მწვანილი დეკორაციისთვის.
მომზადება:
ჩართეთ ღუმელი, დააყენეთ ტემპერატურა 200°C-მდე - კარგად უნდა იყოს გაცხელებული, სანამ საცხობ სინს ჩადებთ. ხახვი დაჭერით და შეწვით ტაფაზე ზეთში 2-3 წუთის განმავლობაში. საცხობ ფორმას წაუსვით ცხიმი, გააცხელეთ ღუმელში ორიოდე წუთით ისე, რომ პელმენი მასზე მოგვიანებით არ დაეკრას. გალღობილი წებოვანი პელმენი მოათავსეთ ფორმაში და თანაბრად გაანაწილეთ. მოაყარეთ მარილი, პილპილი და შემწვარი ხახვი. ცალკე ჯამში ათქვიფეთ კვერცხები მარილით, პილპილით და მაიონეზით. მიღებული მასა დაასხით პელმენებს ისე, რომ მთლიანად დაფაროს ისინი. ზემოდან მოაყარეთ გახეხილი ყველი. მოათავსეთ კერძი 40 წუთის განმავლობაში. როცა მზად იქნება, მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი.