კოვზში და ჭიქაში: როგორ ავწონოთ პროდუქტები გრამებში, თუ ხელთ არ გვაქვს სასწორი?
კოვზებში პროდუქტები განიხილება "მთასავით ავსების" გარეშე, მშრალი, არა ნესტიანი სახით. გაზომვები ხდება სტანდარტულ სუფრის კოვზში 7x4 სმ ზომის, 15 მლ მოცულობით. ჩაის კოვზის მოცულობა კი 5 მლ-ია. ეს არ უნდა იყოს დესერტის ან ყავის კოვზი, გამოიყენეთ ჩვეულებრივი, სტანდარტული ჩაის კოვზი. გაზომეთ რამდენი გჭირდებათ რეცეპტის მიხედვით, სამზარეულოს სასწორის გარეშე.
სუფრის კოვზი
- შვრია- 14 გ.
- მანი, წიწიბურა, ფეტვი, შაქარი, არაჟანი, კაკაო - 25 გ.
- მარილი, სახამებელი - 30 გ.
- ფქვილი - 10 გ.
- დარიჩინი, რძე - 20 გ.
- მცენარეული ზეთი - 17 გ.
- წყალი - 18 გ.
- ძმარი - 15 გ.
- თაფლი - 35 გ.
ჩაის კოვზი:
- წყალი, შაქარი, რძე, მცენარეული ზეთი - 5 გ.
- მარილი, სოდა - 7 გ.
- ფქვილი - 4 გ.
- მანი - 6 გ.
- სახამებელი, არაჟანი - 10 გ.
- თაფლი - 12 გ.
შუშის ჭიქა
შუშის ჭიქა უდრის 200 მლ მოცულობას და უბრალოდ ჭიქა არის 250 მლ-ანი.
- შაქარი, წყალი, მანი- 200 გ
- წიწიბურა, არაჟანი - 210 გ
- ფეტვი - 180 გ
- შვრია - 90 გ
- ფქვილი - 140 გ
- მარილი - 280 გ
- მცენარეული ზეთი - 190 გ
- სახამებელი, მშრალი საფუარი, გამაფხვიერებელი - 130 გ.