როგორ მოვამზადოთ ყველაზე გემრიელი ცხელი შოკოლადი
პირველ რიგში, დაიწყეთ ნაღების მომზადება. ნაღები პაკეტით მოათავსეთ საყინულეში ხუთი წუთის განმავლობაში. გაცივებული ნაღები ათქვიფეთ გასქელებამდე.
რძე მიიყვანეთ ადუღებამდე საშუალო ცეცხლზე, აურიეთ. ცეცხლი ოდნავ შეამცირეთ და შოკოლადის ნატეხები ჩაამატეთ, ენერგიულად ურიეთ სანამ შოკოლადი არ გადნება. შემდეგ დაამატეთ რძის ფხვნილი და სიმინდის სახამებელი, ასევე ყველაფერს აქტიურად ურიეთ, სანამ შოკოლადი არ გახდება სქელი და ბლანტი. შეამოწმეთ, თუ არის კორძები, გახადეთ ცხელი შოკოლადი ერთგვაროვანი, ასე გემო ყველაზე ნაზი იქნება.
იმისათვის, რომ შოკოლადის გემო მართლაც მდიდარი და სრულად გამოვლენილი აღმოჩნდეს, სასმელი ორჯერ უნდა ადუღდეს. ეს წარმატებული დესერტის წინაპირობაა.
ჭიქებში ჩაასხით სურნელოვანი შოკოლადი მდიდარი გემოთი, ზემოდან დადეთ კოვზით ცივი ნაღები, პირდაპირ შოკოლადზე.
შოკოლადის ზემოდან კრემი რომ წარმატებით დადოთ, კოვზი დაასველეთ ცხელ წყალში, რომ გათბეს. გაამშრალეთ და ამოიღეთ კრემი, ნაზად გაასრიალეთ კოვზი თქვენსკენ.
კლასიკური რეცეპტი:
საჭირო ინგრედიენტები:
2 ჭიქა რძე
- 100 გრამი შავი შოკოლადი (დაჭრილი)
- 1 ს.კ. კაკაოს ფხვნილი
- 2 ს.კ. შაქარი (ან გემოვნებით)
- 1/2 ჩ.კ. ვანილის ექსტრაქტი
- ცოტაოდენი მარილი (გემოს გასაძლიერებლად)
მომზადების წესი:
გაცხელება: საშუალო ტემპერატურაზე პატარა ქვაბში ჩაასხით რძე და მიიყვანეთ ნელ-ნელა ადუღებამდე, მაგრამ ზედმეტად არ გააცხელოთ.
შოკოლადის დამატება: დაუმატეთ დაჭრილი შოკოლადი, კაკაოს ფხვნილი და შაქარი რძეში და კარგად აურიეთ, სანამ შოკოლადი მთლიანად არ გადნება და ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ.
ვანილი და მარილი: დაამატეთ ვანილის ექსტრაქტი და პატარა მარცვალი მარილი, რომ შოკოლადის გემო მეტად გამოიკვეთოს.
მომზადება: მუდმივად ურიეთ ნაზავი კიდევ 2-3 წუთის განმავლობაში, სანამ სასმელი არ გახდება თბილი და სქელი.
მოსართავად: როცა ცხელი შოკოლადი მზად იქნება, შეგიძლიათ დაამატოთ ათქვეფილი ნაღები, მარშმელოუ ან დარიჩინი, გემოვნების მიხედვით.
მიირთვით ცხელი შოკოლადი ცხელ მდგომარეობაში, გემრიელად!
სტატია განახლებულია: 9/27/2024 წ.