როგორ გავუხანგრძლივოთ შენახვის ვადები უბრალო პროდუქტებს - rogor.ge

როგორ გავუხანგრძლივოთ შენახვის ვადები უბრალო პროდუქტებს

ლიმონი

საიდუმლო იმაში მდგომარეობს, რომ ლიმონი უფრო დიდხანს ძლებს წყალში. კარგად გარეცხეთ და შემდეგ მოათავსეთ შუშის ქილაში, სასურველია უფრო დიდ ქილაში, რომ მჭიდროდ არ იყოს ერთმანეთთან, შეავსეთ ქილა წყლით, დაახურეთ თავსახური და შედგით მაცივარში.

11-1673179564.png

ასევე, ლიმონი შეგიძლიათ შეინახოთ პოლიეთილენის ზიპიან პაკეტშიც, მაცივარში.

კარტოფილი

იმისთვის, რომ კარტოფილმა გაცილებით დიდხანს გაძლოს, მასთან ერთად მოათავსეთ ვაშლი.

2-1673179579.png

ავოკადო

მოუმწიფებელი ავოკადო უმჯობესია მოათავსოთ თხელი ქაღალდის პარკში, ან გაზეთში და შეინახოთ ოთახის ტემპერატურაზე. თუ ავოკადო მწიფეა, შეინახეთ მაცივარში, დახურული პოლიეთილენის პარკში.

3-1673179596.png

ბანანი

დაბალი ტემპერატურისა და მაცივარში შენახვისგან ბანანი სწრაფად შავდება და გემოს კარგავს. მაგრამ თუ ყუნწზე პარკს შემოახვევთ და არ შედებთ მაცივარში, ის კიდევ ერთი კვირა გაძლებს.

4-1673179610.png

ხახვი და კარტოფილი

თუ მათ ერთმანეთთან ახლოს ინახავთ, ხახვი იწყებს დამწიფებას და უვარგისი ხდება.

ბროკოლი და ყვავილოვანი კომბოსტო

ბოსტნეულს უყვარს წყალი. თუ გსურთ, რომ დიდხანს გაძლოს, ჩადეთ წყალში და გადააფარეთ ზემოდან ნესტიანი პირსახოცი. წყალი დროულად უნდა შეიცვალოს, პირსახოცი კი ორ დღეში ერთხელ უნდა დაასველოთ.

5-1673179670.png

ნიახურის ღერო

ის დიდხანს ინახება, თუ ფოლგაში გაახვევთ და შედგამთ მაცივარში.

6-1673179683.png

პომიდორი

მაცივარში პომიდორი გემოს კარგავს, ამიტომ ჯობია იქ არ მოათავსოთ. ამასთანავე, ის უნდა ინახებოდეს ყუნწით ზემოთ, რადგან აქედან იწყებს ლპობას.

7-1673179699.png

დაჭრილი ბოსტნეული

თუ ოჯახური ვახშმის, ან რაიმე სახის წვეულების შემდეგ დაგრჩათ დაჭრილი ბოსტნეული, როგორიცაა სტაფილო ან ნიახური, შეგიძლიათ დაასხათ წყალი და შედგათ მაცივარში დახურული ქილით.

8-1673179714.png