როგორ მოვამზადოთ ფხვიერი გირჩი-ორცხობილები საახალწლოდ
ჯამში ათქვიფეთ დარბილებული კარაქი, კვერცხი, შაქარი, თაფლი, ვანილი და ცოტა მარილი.
დაამატეთ სანელებლები და ფორთოხლის ცედრა. ფორთოხლის ცედრას ნაცვლად ლიმონის ან გრეიფრუტის ცედრაც შეგიძლიათ გამოიყენოთ. ისევ აურიეთ. სანელებლებად შეგიძლიათ გამოიყენოთ დარიჩინი, დაფქული კოჭა, კარდამონი და მიხაკი. გაცრილ ფქვილს დააყარეთ გამაფხვიერებელი.
მოზილეთ რბილი ცომი, რომელიც ხელებზე არ ეწებება. თქვენ ასევე შეგიძლიათ ცომის დიდი ნაწილიდან ცოტა ამოაკლოთ და ამ ნაჭერს ცოტა კაკაო შეურიოთ, რომ ყავისფერი ორცხობილა მიიღოთ.
ამოიღეთ ცომისგან ნაჭრები, გააკეთეთ ბურთულები. მიეცით კონუსის ფორმა, დანით (დიაგონალურად) დასერეთ.
გირჩები გადაიტანეთ საცხობ ფირფიტაზე და ნაზად წაუსვით კვერცხის გული. ფუნთუშები გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში, სანამ მზად არ იქნება.
მოაყარეთ შაქრის პუდრი და გემრიელად მიირთვით!