როგორ მოვამზადოთ სალათი "ოლივიე" ახლებურად
მოხარშეთ ქათმის ფილე, კარტოფილი და სტაფილო, გააგრილეთ ცივ წყალში. დაჭერით ეს ინგრედიენტები და ჩაყარეთ სალათის თასში. დაუმატეთ კუბიკებად დაჭრილი კიტრი და ხახვი. კიტრი შეიძლება იყოს მარინადის, ან მწნილის. ისევ და ისევ, ეს ყველაფერი დამოკიდებულია ინდივიდუალურ გემოვნებაზე. ჩვენ გირჩევთ აირჩიოთ სალათის ოდნავ ტკბილი ხახვი.
კომპონენტების საერთო რაოდენობას დაუმატეთ ბარდა და მოხარშული ქათამი. ის შეიძლება დაიჭრას კუბებად ან დაიყოს პატარა ბოჭკოებად. ქათმის ფილე კარგად უნდა გაცივდეს, სანამ დანარჩენ ინგრედიენტებში შეერევა. უარეს შემთხვევაში, შეგიძლიათ გამოიყენოთ შეძენილი შებოლილი მკერდი.
სალათის თასში დაამატეთ კუბებად დაჭრილი კვერცხი და ვაშლი. შემდეგ ცალკე კონტეინერში შეგიძლიათ შეურიოთ მაიონეზი და არაჟანი. დაამატეთ მათ სანელებლები და, სურვილისამებრ, რამდენიმე კბილი ნიორი. ეს გემოს ოდნავ უფრო ცხარეს გახდის.
სალათი კარგად აურიეთ და აუცილებლად სცადეთ რაც გინდათ. შესაძლოა, მაიონეზს მეტი სანელებლები ან არაჟანი დაამატოთ. მიეცით ქათმის და ვაშლის "ოლივიეს" დრო მაცივარში, რათა კერძი სწორად გაცივდეს.