როგორ მოვამზადოთ ბაჟე მეგრული რეცეპტით - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ბაჟე მეგრული რეცეპტით

დაახლოებით 500 მლ. ბოთლის წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე, გააგრილეთ.

გაარჩიეთ ნიგოზი, ამოიღეთ ტიხრები, ნაჭუჭის ფრაგმენტები. გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში წვრილად, ან ბლენდერში - მთავარია, ერთგვაროვან მასად გადააქციოთ.

5-1730965339.jpg

ნიორი დააბლენდერეთ მარილთან ერთად, მიიყვანეთ ერთგვაროვან კონსისტენციამდე, დაუმატეთ დაფქულ ნიგოზს დაფქულ იმერულ ზაფრანასთან და პილპილთან ერთად. ურიეთ სანამ ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ.

6-1730965355.jpg

ნიგვზიანი მასა გადაიტანეთ დიდ ფაიფურის ან მინის ჭურჭელში, დაასხით ცოტა გაგრილებული ბოთლის წყალი, აურიეთ. თანდათანობით დაამატეთ წყალი და ურიეთ სანამ სოუსი არ გახდება თხევადი არაჟნის, ან ბლინების ცომის კონსისტენციის.

4-1730965328.jpg

დაამატეთ თეთრი ძმარი, გასინჯეთ გემო. საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ პილპილი ან მარილი.

rogor-1670841874.jpg