როგორ მოვამზადოთ მაიონეზი სახლის პირობებში, მაღაზიაში ნაყიდზე გემრიელი და ჯანსაღი რომ იყოს - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ მაიონეზი სახლის პირობებში, მაღაზიაში ნაყიდზე გემრიელი და ჯანსაღი რომ იყოს

ინგრედიენტები შეიძლება ათქვიფეთ ორი გზით: ბლენდერით ან მიქსერით. ორივე შემთხვევაში სოუსი გემრიელი და სურნელოვანია, მაგრამ ორივე ვარიანტს აქვს თავისი დადებითი და უარყოფითი მხარეები.

მაიონეზი ბლენდერით უფრო ადვილია, რადგან შეგიძლიათ გამოიყენოთ მთლიანი კვერცხი. მიქსერით მომზადებული სოუსი კი უფრო სქელი იქნება, მაგრამ თქვენ მოგიწევთ დრო დახარჯოთ გულების ცილებისგან გამოყოფაზე.

მომზადება ბლენდერით

მთლიანი კვერცხები გატეხეთ მაღალ, არც თუ ისე განიერ კონტეინერში, როგორიცაა ქილა ან ბლენდერის სპეციალური ჭიქა. ეს ფრთხილად გააკეთეთ. დაამატეთ მარილი, შაქარი და მდოგვი.

ბლენდერი ძირამდე ჩადეთ და ათქვიფეთ ნარევი გლუვი მასის მირებამდე. შემდეგ ბლენდერის ზევით-ქვევით გადაადგილებით და მასის თქვეფით, დაუმატეთ ზეთი.

როცა სოუსი შესქელდება, დაამატეთ ლიმონის წვენი და მაიონეზი და ისევ ბლენდერით ათქვიფეთ.

მიქსერით მომზადება

rogor-1669800484.jpg

კვერცხები გატეხეთ, გულები ფრთხილად გამოაცალეთ ცილებისგან და მოათავსეთ ფართო ჭურჭელში. გულებს დაუმატეთ მარილი, შაქარი და მდოგვი და მიქსერით ათქვიფეთ დაბალ სიჩქარეზე.

განაგრძეთ თქვეფა, თანდათან დაუმატეთ ზეთი. როდესაც ნარევი შესქელდება, გაზარდეთ მიქსერის სიჩქარე და დაასხით დარჩენილი ზეთი თხელი ნაკადით. შემდეგ დაამატეთ ლიმონის წვენი და საფუძვლიანად აურიეთ.