პურის ჯანსაღი ალტერნატივა: როგორ გამოაცხოთ ფუნთუშები ფქვილისა და კვერცხის გარეშე
მუხუდო და ქინოა ჩაალბეთ მთელი ღამით სუფთა წყალში. მუხუდოსთვის საკმარისი იქნება 500 მლ სითხე, ქინოასთვის კი - 200. დილით გადაწურეთ წყალი, გაავლეთ ინგრედიენტები და მოათავსეთ ერთ ღრმა თასში. ჩაასხით წყალი და ზეითუნის ზეთი. დააბლენდერეთ, სანამ არ გახდება ერთგვაროვანი.
შემდეგ, ფუნთუშების მომავალ ცომს დაუმატეთ მარილი, სოდა, სანელებლები და სიროფი. ის საჭიროა არომატების დასაბალანსებლად.
მომზადებულ მასას დაუმატეთ ფსილიუმი და კარგად აურიეთ. დაინახავთ, რომ ცომი იწყებს შესქელებას. ამ დროს დაამატეთ ლიმონის წვენი და კვლავ კარგად აურიეთ. ცომი გააჩერეთ მინიმუმ 10-15 წუთის განმავლობაში. შეგიძლიათ უსაფრთხოდ მოამზადოთ ცომი საღამოს და შედგათ მაცივარში მთელი ღამის განმავლობაში.
გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. სველი ხელებით მიეცით ცომს ფუნთუშების ფორმა. მიიღებთ 6 ცალს, დაახლოებით 100-115 გრამს. ფუნთუშები დადეთ პერგამენტით დაფენილ საცხობ ფირფიტაზე. ფუნთუშებს დანით გაუკეთეთ ჭრილები და მოაყარეთ სეზამის მარცვლები.
გამოაცხვეთ კერძი 20-30 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე. ფუნთუშები მთლიანად უნდა გაცივდეს.