როგორ მოვამზადოთ ვაშლის მშრალი მურაბა კიევურად - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ვაშლის მშრალი მურაბა კიევურად

თავად გადაწყვიტეთ, გსურთ თუ არა ვაშლის კანი. ის მაინც გახდება რბილი, მაგრამ თუ არ გინდათ, მოაცილეთ იგი თითოეული ვაშლიდან. ხილი დაჭერით პატარა ნაჭრებად. ვაშლის ნაჭრები დადეთ საცხობ ფირფიტაზე, მოაყარეთ დარიჩინი, შაქარი და ლიმონმჟავა.

rogor-1666504412.jpg

ვაშლის ნაჭრები საკმარისად მჭიდროდ უნდა იდოს ერთმანეთთან. საფუძვლიანად აურიეთ ისინი მშრალ ინგრედიენტებთან ერთად და შედეთ ღუმელში. ვაშლი მზად იქნება 25 წუთის შემდეგ, 200 გრადუს ტემპერატურაზე.

როგორც კი ვაშლის მომზადების დრო ამოიწურება, ისინი უნდა გამოიღოთ ღუმელიდან და დაელოდოთ სანამ ბოლომდე გაცივდება. ხილის ნაჭრები უკვე რბილი, გემრიელი, სურნელოვანი და ლამაზი იქნება.

rogor-1666504551.jpg

ვაშლისთვის მოამზადეთ სხვა საცხობი სინი. დააფინეთ პერგამენტი და გადაიტანეთ გაციებული ვაშლის ნაჭრები. ნაყოფს მოაყარეთ დარჩენილი შაქარი და დადგით გასაშრობად მშვიდ ადგილას 2-3 დღის განმავლობაში. თუ გაშრობის პროცესი აივანზე წარიმართება, მაშინ ჯობია ნაყოფს მარლა გადააფაროთ, ან სპეციალურ საშრობ ბადეში მოათავსოთ.

იმისთვის, რომ მურაბის გაშრობა რაც შეიძლება მალე დასრულდეს, ვაშლი შედგით ღუმელში ვენტილაციით 2-3 საათის განმავლობაში 70 გრადუს ტემპერატურაზე. შეგიძლიათ გამოიყენოთ ელექტრო საშრობი, ან ჩვეულებრივი ღუმელი. მაგრამ გახსოვდეთ, რომ მისი კარი ოდნავ ღია უნდა იყოს.