როგორ მოვამზადოთ ზამთრისთვის მწვანე პომიდვრის ყველაზე გემრიელი კონსერვი
ამოიღეთ ღეროები პომიდორიდან და დაჭერით რამდენიმე პატარა ნაჭრებად. თუ ბოსტნეული ძალიან პატარაა, მაშინ შეგიძლიათ ორ ნაწილად გაჭრათ. პომიდორი მოათავსეთ ცალკე კონტეინერში, დაასვენეთ, სანამ დანარჩენ ინგრედიენტებზე მუშაობთ.
შემდგომი მანიპულირებისთვის დაგჭირდებათ ხორცის მანქანა, ან ბლენდერი. ბლენდერის კონტეინერში ან უბრალოდ ღრმა თასში აურიეთ ტკბილი და ცხარე წიწაკის ნაჭრები, ნიორი, ოხრახუში. გახეხეთ ინგრედიენტები პიურემდე და ყველაფერი კარგად აურიეთ.
შედეგად მიღებული მასა უნდა დაემატოს პომიდორს. ასევე დაუმატეთ ხახვის ნახევარი რგოლები, სანელებლები და ყველა თხევადი ინგრედიენტი. პომიდვრის მორევის შემდეგ დააფარეთ თავსახური და გააჩერეთ 2-3 საათი გრილ ადგილას დასამარინადებლად. ამ დროის განმავლობაში, ბოსტნეულმა უნდა მისცეს საკმარისი რაოდენობით წვენი. მნიშვნელოვანია, რომ ინგრედიენტები დროდადრო აურიოთ, სანამ ისინი მარინდება.
სალათი ჩაასხით ქილებში, ტაფის ძირზე სუფთა პირსახოცი დაადეთ და დაიწყეთ ნახარშის სტერილიზაცია. ლიტრიანი ქილებისთვის წყლის ადუღების მომენტიდან საჭიროა 40 წუთი სტერილიზაცია, ნახევარლიტრიანი ქილებისთვის კი 20 წუთი საკმარისია. დაახურეთ ან გააბრტყელეთ ქილებზე სახურავები, გადააბრუნეთ და კარგად შემოახვიეთ.
მას შემდეგ, რაც ქილები მთლიანად გაგრილდება, ისინი უნდა გადაიტანოთ ბნელ, გრილ ადგილას. რა თქმა უნდა, შეგიძლიათ მაცივარში მოათავსოთ, თუ თავისუფალი თაროა. მაგრამ სალათი საკმაოდ კარგია თუნდაც ოთახის ტემპერატურაზე, ასე რომ არ ინერვიულოთ. გარდა ამისა, კერძი იმდენად გემრიელია, რომ საეჭვოა წლების განმავლობაში ბნელ კუთხეებში დარჩეს.
ჩვენ დაჟინებით გირჩევთ, რომ ასეთი პომიდორი მინიმუმ ტესტირებისთვის მოამზადოთ. დარწმუნებულები ვართ, რომ ისინი იმდენად მოგეწონებათ, რომ ისევ და ისევ ჭამის სურვილი გაგიჩნდებათ. ალბათ, ეს სალათი განსაკუთრებით კარგად იქნება შერწყმული ხორცის კომპონენტთან. მაგალითად, წვნიანი მწვადის ნაჭრებით ან სურნელოვანი შემწვარი ხორცით.