როგორ შევინახოთ მწვანილი ცოცხლად დიდი ხნით - rogor.ge

როგორ შევინახოთ მწვანილი ცოცხლად დიდი ხნით

ჩვეულებრივი შუშის ქილა ხელს შეუწყობს ახალი კამის სიცოცხლის გახანგრძლივებას. პირველ რიგში საჭიროა კარგად გარეცხოთ როგორც კამა, ასევე თავად ქილები. გამოყავით კამა დიდი ღეროებისგან. ისინი საერთოდ არ დაგჭირდებათ, შეგიძლიათ სანაგვეში გადააგდოთ. გარეცხეთ მწვანილის მხოლოდ თხელი ნაჭრები და გააშრეთ ქაღალდის პირსახოცებზე.

მნიშვნელოვანია გავითვალისწინოთ ის ფაქტი, რომ კამა თავისით უნდა გაშრეს გარეცხვის შემდეგ. მაგრამ არა მზეზე.

rogor-1666160144.jpg

შემდეგ მოათავსეთ კამა ქილებში და დაახურეთ თავსახური. უმჯობესია გამოიყენოთ კონტეინერები მრავალჯერადი ხუფებით. ქილებში ბევრი მწვანილი უნდა ჩადოთ, მაგრამ არა ზედმეტად. არ არის რეკომენდებული მისი დაპრესვა. ასეთი კამა შეიძლება გაჩერდეს 2-3 თვე, რაც ასევე ძალიან კარგი შედეგია.