როგორ მოვამზადოთ ხრაშუნა ტორტი "ევერესტი" სიმინდის ბურბუშელით
ბურბუშელა ზომის მიხედვით დაჭერით 3-4 ნაწილად (ნაჭრები უნდა იყოს დაახლოებით 1 სმ ზომის). დაჭრილი ბურბუშელა მოათავსეთ ფართო თასში, მოსახერხებელი შერევისთვის. ამ მიზნით, ჩვეულებრივი ქვაბი ან თასი შესანიშნავია.
ნიგოზი დაჭერით და მსუბუქად შებრაწეთ ტაფაში საუკეთესო არომატისთვის. ამის შემდეგ, შეურიეთ ბურბუშელას.
გაადნეთ კარაქი და დაუმატეთ შესქელებული რძე. რეგულარულად ურიეთ სანამ ნარევი ერთგვაროვანი არ გახდება. ეს იქნება კრემი მომავალი ტორტისთვის.
ჩაასხით კრემი თასში სიმინდის ბურბუშელებთან და ნიგოზთან ერთად. ყველაფერი კარგად აურიეთ ისე, რომ თითოეული ჯოხი დაფარული იყოს ტკბილი ნარევით. აიღეთ ფორმა მომავალი ნამცხვრისთვის და დააფინეთ ძირზე საცხობი ქაღალდი. ბურბუშელა გადაიტანეთ ფორმაში, ფრთხილად დატკეპნეთ კოვზით ისე, რომ ცარიელი ადგილი არ დარჩეს.
ფორმა ტორტთან ერთად შედგით მაცივარში 2-3 საათით. როდესაც მასა გამკვრივდება, გადააბრუნეთ ფორმიდან ბრტყელ ჭურჭელზე ან დაფაზე, რომელზეც სუფრას მიირთმევთ საჭმელს. შენი ტორტი თითქმის მზად არის!
იმისათვის, რომ ნამცხვარი უფრო მადისაღმძვრელად გამოიყურებოდეს, ზემოდან მორთეთ, მაგალითად, პიტნის რამდენიმე ფოთოლი და მაყვალი. ასევე შეგიძლიათ ნამცხვარს მოაყაროთ შაქრის პუდრა ან კაკაო. ეს ყველაფერი დამოკიდებულია თქვენს ფანტაზიასა და გემოვნებაზე.