როგორ გავაცხელოთ შემწვარი ქათამი
დააყენეთ მიკროტალღური ღუმელი საშუალო სიმძლავრეზე. თუ თქვენი მიკროტალღური ღუმელის სიმძლავრე დაყენებულია პროცენტულად, დააყენეთ ის 70%-ზე.
გრილზე შემწვარი ქათამი მოათავსეთ მიკროტალღურ ღუმელში შესაფერის თეფშზე. თუ შემწვარ ქათამს ხელახლა აცხელებთ, გირჩევთ მოათავსოთ საცხობ ჭურჭელში, რათა წვენი შეინარჩუნოს.
გაცხელების დროის შესამცირებლად, ქათამი დაჭერით ნაჭრებად. ქათმის ნაჭრები მოათავსეთ თეფშზე.
გააცხელეთ ქათამი 1,5-დან 5 წუთის განმავლობაში. თუ აცხელებთ ცალკეულ ნაჭრებს ან დაჭრილ ხორცს, გააკეთეთ ეს 90 წამის განმავლობაში ტემპერატურის შემოწმებამდე.
დარწმუნდით, რომ ხორცის ტემპერატურამ 74°C-ს მიაღწია. ჩადეთ ხორცის თერმომეტრი ქათმის ყველაზე სქელ ნაწილში. ქათმის ჭამა შეიძლება მაშინ, როცა მისი ტემპერატურა ამ ნიშნულს მიაღწევს.
ქათამი შეწვით ღუმელში 5 წუთის განმავლობაში, თუ გსურთ ხრაშუნა ქერქი.