როგორ მოვამზადოთ გოგრის უგემრიელესი კექსი თითქმის ფქვილის გარეშე
მოსახერხებელ ჭურჭელში ათქვიფეთ კვერცხები ხაჭოთი და იოგურტით. იოგურტი შეიძლება შეიცვალოს კეფირით, ან არაჟნით. ასევე დაამატეთ შაქარი ან თაფლი. თაფლის დამატება გემოვნებით შეგიძლიათ. ყველაფერი კარგად ათქვიფეთ გლუვი მასის მიღებამდე.
დაუმატეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი და მარილი. ფქვილი შეიძლება გამოიყენოთ როგორც ხორბლის, ასევე ბრინჯისა და სიმინდის თანაფარდობით 50/50-ზე. ისევ აურიეთ.
გოგრა წინასწარ გამოაცხვეთ და შემდეგ ბლენდერით მიეცით პიურეს კონსისტენცია.
ცომში ჩაასხით გოგრის პიურე. სურვილისამებრ შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტაოდენი დარიჩინი და ნიგოზი. აურიეთ კარგად.
საცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი ან მცენარეული ზეთი, დაასხით ცომი და გაათანაბრეთ. გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე 40-45 წუთის განმავლობაში, სანამ მზად არ იქნება. მზადყოფნა შეამოწმეთ ხის ჩხირით.
მზა გოგრის კექსს შეგიძლიათ მოაყაროთ შაქრის პუდრა, ან ზემოდან წაუსვათ მასკარპონეს ყველის კრემი. სულ ესაა, სურნელოვანი დესერტი მზადაა.
გემრიელად მიირთვით!