როგორ მოვამზადოთ ყურძნის "ხუთწუთიანი" მურაბა
ზოგადად, ნებისმიერი ყურძენი, რომელიც თქვენს ეზოში ან აივანზეა, გამოდგება რეცეპტისთვის. თუმცა ბევრად უკეთესი იქნება, თუ ეს უთესლო ჯიში იქნება. მურაბა მზადდება ისე, რომ ყურძნის მარცვალი ხელუხლებელი დარჩეს.
დაკრეფილი ყურძენი კარგად გარეცხეთ და თითოეული მარცვალი გამოაცალეთ. შეამოწმეთ ისინი რომ დაზიანებული არ იყოს. მურაბისთვის მხოლოდ წვნიანი და ჯანსაღი ყურძენი გამოდგება. მარცვლები გაანაწილეთ ქაღალდის პირსახოცებზე, გარეცხვის შემდეგ და გააშრეთ.
ამასობაში შაქრის სიროფი უნდა მოამზადოთ. შაქარს დაუმატეთ წყალი და ლიმონის წვენი, შემდეგ კი ყველაფერი შედგით გაზქურაზე. უმჯობესია აიღოთ ქვაბი სქელი ძირით, რომ არაფერი დაიწვას. გარდა ამისა, ინგრედიენტებს მუდმივად უნდა ურიოთ. მას შემდეგ, რაც შაქარი მთლიანად დაიშლება, შეგიძლიათ ტაფაში ჩაყაროთ ყურძენი.
ყურძენი აურიეთ ისე, რომ ყველა მარცვალი სიროფში ჩაეფლოს. ნარევი მიიყვანეთ ადუღებამდე და გამორთეთ გაზქურა. ახლა თქვენ უნდა დატოვოთ ხილის შაქრის ნარევი რამდენიმე საათის განმავლობაში. შეგიძლიათ ყურძენი ღამით დატოვოთ გრილ ადგილას.
შემდეგ ეს პროცესი კიდევ 2-ჯერ უნდა გაიმეოროთ. ყურძენი სიროფში მიიყვანეთ ადუღებამდე და შემდეგ კვლავ დატოვეთ დასასვენებლად. მესამე ჯერის შემდეგ მურაბა ქილებში უნდა ჩაასხათ და დახურეთ მრავალჯერადი ხუფებით. დახურული ქილები გადააბრუნეთ და კარგად შეფუთეთ.
როგორც კი ჯემის ქილები გაცივდება, ისინი უნდა გადაიტანოთ გრილ ადგილას. მაგალითად, სარდაფი, საკუჭნაო. გირჩევთ ყოველ დილით მიირთვათ ასეთი მურაბა და მოაწყოთ ჭეშმარიტად სამეფო საუზმე თქვენი ოჯახისთვის.