როგორ ტემპერატურაზე უნდა დააყენოთ ღუმელი პიცის გამოსაცხობად
იდეალური ტემპერატურა ღუმელში თქვენი პიცის მოსამზადებლად არის 180º-200ºC ან 400ºF. თუმცა, თითოეული ღუმელი განსხვავებულია და შეიძლება დაგჭირდეთ ექსპერიმენტი, რომ იპოვოთ იდეალური ტემპერატურა თქვენი ღუმელისთვის.
თუ თქვენ იყენებთ ჩვეულებრივ ღუმელს, უნდა მოათავსოთ პიცა შუა თაროზე. თუ თქვენ გაქვთ კონვექციური ღუმელი, შეგიძლიათ განათავსოთ იგი ქვედა თაროზე.
რატომ არის მნიშვნელოვანი, რომ ღუმელი იყოს იდეალურ ტემპერატურაზე პიცის მოსამზადებლად
პიცა ცხვება ღუმელში დაახლოებით 15-20 წუთის განმავლობაში, ამ დროს ცომი ფორმას იღებს და ყველი და ინგრედიენტები დნება. თუ ღუმელი არ არის სწორ ტემპერატურაზე, პიცა შეიძლება სწორად არ გამოცხვეს. მაგალითად, თუ ღუმელში ძალიან ცხელა, პიცა გარედან გამოცხვება, მაგრამ შიგნიდან ცომი - არა. და პირიქით, თუ ღუმელი არ არის ძალიან ცხელი, პიცას უფრო მეტი დრო დასჭირდება და შეიძლება უმი იყოს.
იმისათვის, რომ დარწმუნდეთ, თქვენი პიცა სრულყოფილია, უმჯობესია დააყენოთ ღუმელი სწორ ტემპერატურაზე: 200ºC ან 400ºF. ამ გზით თქვენ დარწმუნდებით, რომ ცომი სწორად გამოცხვება.
წყარო: sharingideas.me