როგორ მოვხარშოთ ლობიო სწრაფად, ჩალბობის გარეშე - rogor.ge

როგორ მოვხარშოთ ლობიო სწრაფად, ჩალბობის გარეშე

პირველ რიგში გაითვალისწინეთ, რომ ლობიოს მარილი უნდა დაამატოთ გამორთვამდე 5 წუთით ადრე. წინააღმდეგ შემთხვევაში, რისკავთ ლობიოს ხარშვის პროცესის გახანგრძლივებას, მინიმუმ 2 სთ-ით.

აიღეთ დიდი ქვაბი, ჩაასხით წყალი და ჩაყარეთ ლობიო. აურიეთ ყველაფერი და ნახავთ, რომ რამდენიმე ლობიოს მარცვალი მაღლა ამოტივტივდა. ის უნდა მოაშოროთ, რადგან არ მოიხარშება, რადგან უკვე გაფუჭებულია. დანარჩენს რეცხავთ და ცეცხლზე დგამთ. ელოდებით, სანამ წყალი ადუღდება.

როგორც კი წყალი ადუღდება, გადაწურეთ. ლობიო საწურში გამდინარე წყლის ქვეშ გაავლეთ და დააბრუნეთ ქვაბში. შეავსეთ სუფთა წყლით, ისევ დადგით ქვაბი ცეცხლზე, დაელოდეთ სანამ ადუღდება, რის შემდეგაც საჭიროა ცეცხლი გამორთოთ, ქვაბს დაახუროთ თავსახური და გააჩეროთ დაახლოებით 40 წუთი, ამ დროის განმავლობაში ლობიო გაფუვდება.

40 წუთის შემდეგ გადაწურეთ წყალი, ჩაასხით ახალი - დაახლოებით ორჯერ მეტი, ვიდრე თავად ლობიო და დადგით საშუალო ცეცხლზე. შეგახსენებთ, რომ მარილს არავითარ შემთხვევაში არ ამატებთ, თორემ მომზადების დრო ორჯერ ან თუნდაც სამჯერ გაიზრდება. შემდეგ ლობიოს ადუღებთ ერთი საათის განმავლობაში, დროდადრო ამატებთ ცივ წყალს. ცეცხლის გამორთვამდე გასინჯეთ,მოიხარშა თუ არა. )ლობიოს ჯიშიდან გამომდინარე). როგორც კი დარწმუნდებით, რომ მოხარშულია, შეგიძლიათ მარილი დაუმატოთ და შეაზავოთ.