როგორ მოვამზადოთ "გამომშრალი" პომიდორი ღუმელის და ხანგრძლივი შრობის გარეშე, 30 წუთში - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ "გამომშრალი" პომიდორი ღუმელის და ხანგრძლივი შრობის გარეშე, 30 წუთში

ამ საჭმლისთვის პომიდორი უმჯობესია აიღოთ პატარა ჯიშის. გარეცხეთ და გაჭერით შუაზე. ამ შემთხვევაში, გული არ უნდა ამოაცალოთ.

შუაზე გაჭრილი პომიდორები დაალაგეთ თეფშზე, გადაჭრილი მხრით მაღლა. თეფში შედგით მიკროტალღურ ღუმელში 5 წუთით, თუ მიკროტალღური სიმძლავრე 900 ვატზე ნაკლებია, მაშინ 7 წუთით.

rogor-1661844850.ge2.jpg

წვენი თეფშიდან გადაღვარეტ პატარა ჯამში. პომიდორს მოაყარეთ მარილი, შემდეგ შაქარი. გაითვალისწინეთ, რომ თქვენ უნდა მიიღოთ მეტი შაქარი, ვიდრე მარილი.

rogor-1661844951.ge3.jpg

მოაყარეთ შავი პილპილი (ან წიწაკის ნარევი) და გამხმარი რეჰანი (ან პროვანსი). დატოვეთ პომიდორი მიკროტალღურში კიდევ 5 წუთის განმავლობაში. ამის შემდეგ გახსენით მიკროტალღური ღუმელის კარი 20 წამის განმავლობაში, შემდეგ კიდევ 3 წუთის განმავლობაში გამოაშრეთ. შეამოწმეთ პომიდორი მზადყოფნაზე - უნდა გამოვიდეს ცოტა მარმელადივით და არა მშრალი. თუ თქვენ გაქვთ დიდი პომიდორი, მაშინ უნდა გააჩეროთ კიდევ 3 წუთის განმავლობაში მიკროტალღურ ღუმელში. გაფცქვენით ნიორი და წვრილად დაჭერით ზოლებად.

გაასტერილეთ ქილა. დაასხით ცოტა მცენარეული ზეთი ქილას ძირში. შეგიძლიათ გამოიყენოთ როგორც ზეითუნის, ასევე მზესუმზირის რაფინირებული. ზეთს დაადეთ მზეზე გამომშრალი პომიდვრის ფენა, შემდეგ ნიორი.

rogor-1661845170.jpg

ჩაასხით პომიდვრის წვენი, რომელიც გადაინახეთ. ის უნდა ფარავდეს პომიდვრის ფენას. შემდეგი, მოაყარეთ პომიდვრის კიდევ ერთი ფენა, დაასხით ცოტა ზეთი. ამრიგად, ფენები მეორდება. დარჩენილი წვენი დაასხით, როცა ქილის 2/3 სავსე იქნება. rogor-1661845268.jpgბოლო ფენა უნდა იყოს ზეთისგან, უნდა ფარავდეს პომიდვრის მთელ ზედა ფენას.

დაახურეთ ქილებს თავსახური და შედგით მაცივარში. 2-3 დღის მერე შეგიძლიათ მიირთვათ!