როგორ შევინახოთ სიმინდი ზამთრისთვის, ახალივით რომ იყოს
სიმინდის გრძელვადიანი შენახვის პირველი ვარიანტი გაყინვაა. თუმცა, აქ არის რამდენიმე მნიშვნელოვანი ნიუანსი, ამიტომ ახლა მათზე დეტალურად ვისაუბრებთ. პირველ რიგში, უმჯობესია გაყინოთ ტკბილი ჯიშის სიმინდი. მათ შესანიშნავად მიირთმევენ მოხარშული სახით და სალათებში. შეგიძლიათ გაყინოთ როგორც მთლიანი ტაროები, ასევე ცალკეული მარცვლები.
მეორეც, კატეგორიულად არ არის რეკომენდებული სიმინდის ხელახლა გაყინვა. ის რისკავს მთლიანად დაკარგოს მთელი თავისი გემო და სასარგებლო თვისებები. ასე რომ, კარგად დაფიქრდით, რამდენი სიმინდის გამოყენება შეგიძლიათ ერთდროულად. შემდეგ ბოსტნეული ჩადეთ პაკეტებში და შედეთ საყინულეში.
მომზადების პროცესი
სიმინდის მომზადება გაყინვისთვის საკმაოდ მარტივია. მოაშორეთ ზედმეტი ფოთლები, გარეცხეთ თითოეული ტარო და გააშრეთ. მხოლოდ ამის შემდეგ შეგიძლიათ ყველაფერი მოათავსოთ საყინულეში. სხვათა შორის, შეიძლება ტაროების დაჭრა პატარა ნაჭრებად.
სურვილისამებრ შეგიძლიათ სიმინდი წინასწარ მოხარშოთ და გაყინოთ ასე. საყინულედან ამოღების შემდეგ, შეგიძლიათ უბრალოდ გაათბოთ ბოსტნეული საჭიროებისამებრ ან დაელოდოთ, სანამ ის თავისით გალღვება.