როგორ მოამზადოთ უგემრიელესი უკრაინული ბორშჩი საიდუმლო ინგრედიენტების დამატებით - rogor.ge

როგორ მოამზადოთ უგემრიელესი უკრაინული ბორშჩი საიდუმლო ინგრედიენტების დამატებით

ბორშისთვის ლობიო წინა ღამით უნდა ჩაალბოთ წყალში. გაითვალისწინეთ ეს, თუ დილით აპირებთ წითელი ბორშის მომზადებას, რათა ის მზად იყოს სადილისთვის.

rogor-1660635170.ge1.jpg

ღორის ხორცს დაასხით წყალი, ტაფა დადგით გაზქურაზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. შემდეგ ამოიღეთ მიღებული ქაფი, შეამცირეთ სითბო. მომავალ ნახარშს დაუმატეთ 1 გახეხილი სტაფილო და ხახვი, დაფნის ფოთოლი, წიწაკა და წიწაკის მარცვლები. ადუღეთ ბულიონი 1,5–2 საათის განმავლობაში. ამასობაში, პარალელურად ლობიო მოხარშეთ.

rogor-1660635436.ge1.jpg

გაფცქვენით და დაჭერით ჭარხალი წვრილ ზოლებად. მოათავსეთ ქვაბში, დაუმატეთ 50 მლ წყალი, ძმარი, მარილი და შაქარი გემოვნებით. მოთუშეთ 20-30 წუთის განმავლობაში.

ასევე გახეხეთ და დაჭერით ხახვი, სტაფილო და ნიახური მსხვილ სახეხზე. ბოსტნეული შეწვით გამდნარ კარაქში. შემდეგ მათ დაუმატეთ ტომატის პასტა, კარგად აურიეთ და ადუღეთ ცეცხლზე კიდევ რამდენიმე წუთის განმავლობაში.

ხორცი ამოიღეთ ბულიონიდან და დაჭერით პატარა ნაჭრებად. გადაწურეთ სითხე და ისევ ჩააბრუნეთ ქვაბში. ცეცხლზე შემოდგით. ჩააბრუნეთ ღორის ხორცი ქვაბში. ყაბაყი დაჭერით პატარა ნაჭრებად და შეწვით მცენარეულ ზეთში.rogor-1660635569.ge1.jpg

შემდეგ ნახარშს დაუმატეთ დაჭრილი ყაბაყი, შემწვარი ბოსტნეული, ჩაშუშული ჭარხალი, მოხარშული ლობიო. გაფცქვენით კარტოფილი, დაჭერით კუბიკებად და ასევე ჩაყარეთ ქვაბში. დაჭერით კომბოსტო და ვაშლი. დაამატეთ ინგრედიენტები ბულიონს. მარილი და პილპილი გემოვნებით.

მოხარშეთ წითელი ბორშჩი დაბალ ცეცხლზე კიდევ 30 წუთის განმავლობაში. იხელმძღვანელეთ კარტოფილით კომბოსტოს მზადყოფნით და რბილობით. მიირთვით ბორშჩი ახალ არაჟანთან და მწვანილთან ერთად. მზადაა!

rogor-1660635761.ge1.jpg