მოგაგონებთ დაშაქრულ ცუკატებს სიროფში და რახათ-ლუხუმს ერთდროულად - როგორ მოვამზადოთ დელიკატესი საზამთროს ქერქისგან - rogor.ge

მოგაგონებთ დაშაქრულ ცუკატებს სიროფში და რახათ-ლუხუმს ერთდროულად - როგორ მოვამზადოთ დელიკატესი საზამთროს ქერქისგან

საზამთროს ქერქები კარგად გარეცხეთ და ამოიღეთ გარე კანი. ამის გაკეთების ყველაზე მოსახერხებელი გზაა ბოსტნეულის საფცქვნელით. თქვენ უნდა აიღოთ ქერქის მხოლოდ თეთრი ნაწილები, მაგრამ შეგიძლიათ დატოვოთ ცოტა ვარდისფერი რბილობი. ქერქები დავჭრათ პატარა ნაჭრებად, ჩავდოთ ღრმა, სქელძირიან ქვაბში და მთლიანად გავავსოთ წყლით.

მოხარშეთ საზამთროს ქერქები მინიმალურ ცეცხლზე 1 საათის განმავლობაში. ამ დროის გასვლის შემდეგ საზამთროს ნაჭრები დრუშლაგზე გადაყარეთ. წყალი, რომელშიც საზამთროს ქერქი იხარშებოდა, უნდა შეიცვალოს ახლით. ცარიელი ქვაბი შეავსეთ სუფთა წყლით და გახსენით მასში შაქარი. მხოლოდ ამის შემდეგ შეგიძლიათ დაამატოთ საზამთროს ქერქი და მიხაკი.

მიიყვანეთ ადუღებამდე და გადმოდგით ცეცხლიდან. სასურველია საზამთროს ქერქის ჯემი 8 საათი მაინც იდგეს. თუმცა უკეთესი იქნება თუ მთელი ღამე დატოვებთ. ამის შემდეგ საზამთროს ქერქი კიდევ ერთი საათის განმავლობაში მოხარშეთ.

ასეთი უჩვეულო ტკბილეულის მომზადების დასკვნით ეტაპზე, თქვენ უნდა დაამატოთ ფორთოხლის წვენი და ამოიღოთ მიხაკი. თუ ტკბილეული ზედმეტად ბლანტი მოგეჩვენებათ, შეგიძლიათ დაასხით ცოტა მეტი წყალი და მოხარშეთ კიდევ 10-15 წუთის განმავლობაში. გასინჯეთ ქერქები, ისინი უნდა იყოს ტკბილი და რბილი.

როგორც უკვე აღვნიშნეთ, ბევრი საინტერესო ინგრედიენტია, რომელიც შეიძლება დაამატოთ საზამთროს ჯემს. მაგალითად, დარიჩინის ან ფორთოხლის ცედრა. მაგრამ გახსოვდეთ, რომ ლიმონის ან ფორთოხლის ზედმეტმა ცედრამ შეიძლება მურაბას უსიამოვნო მწარე გემო მისცეს. ფრთხილად იყავით და არ გადააჭარბოთ.

6-1660290047.jpg