როგორ გავაფორმოთ კერძები - rogor.ge

როგორ გავაფორმოთ კერძები

ყოველთვის შეეცადეთ დაამატოთ საკვები დეკორაციები. დეკორაცია არ არის მხოლოდ გაფორმება; ის საშუალებას გაძლევთ დაამატოთ კერძს ახალი გემო და ტექსტურა.

g1-1657621616.jpg

თუ გამოიყენებთ ისეთ დეკორაციას, რაც არ იჭმება, ისინი მარტივად გასარჩევი უნდა იყოს.

g2-1657621634.jpg

მკვეთრი და რბილი არომატები. რბილ კერძებს შეიძლება დაემატოს გარნირი, მოყრილი სანელებლებით და ხმელი ბალახეულით. თუ პროდუქტს უკვე აქვს რთული არომატი, ჯობს არ გამოიყენოთ პიკანტური დანამატები, შეიძლება ისინი სხვა ინგრედიენტებს არ მოუხდეს.

ფერი და ტექსტურა. შეარჩიეთ ფერი, რომელიც კონტრასტულია კერძის ფერთან, რათა დეკორაციამ თვალი მიიქციოს. მაგალითად, ხრაშუნა მწვანილის ნაჭერი ნაზ კერძს მრავალფეროვნებას შემატებს.

g3-1657621686.jpg

ორ ინგრედიენტიანი გარნირი შეიძლება კერძზე მონაცვლე ფენებად დადოთ, რაც ფერების კონტრასტს ქმნის. მაგალითად, ეს შეიძლება იყოს პომიდვრისა და კიტრის ნაჭრები ან ჟელატინის კუბურები ორ სხვადასხვა ფერში.

გარნირის გაფორმება თეფშზე. გარნირი სტუმრების ყურადღებას კონტრასტულ ფონზე იქცევს. თუ კერძი არ შედგება რამდენიმე ფერისგან, ჯობს ის ფერად თეფშზე მოათავსოთ. დეკორაციების უმეტესობა მშვენივრად გამოიყურება თეთრ ჭურჭელზე, მაგრამ კვეთრი ფერების მქონე გარნირი ასევე ლამაზად გამოჩნდება მუქი ფერის კერამიკის ჭურჭელზე. გახსოვდეთ, სერვირებამ და დეკორმა ხაზი უნდა გაუსვას მთავარ კერძს და არ უნდა დაჩრდილოს ის.

არ დაივიწყოთ ტემპერატურა. გაყინული ინგრედიენტები შეიძლება დადნეს ცხელ კერძზე. ფორმის დაკარგვის რისკის არარსებობის შემთხვევაშიც, გარნირის დიდი და ცივი ნაჭრები ცხელ კერძს არ უხდება, როგორც ცხელი დეკორაციები არ არის საუკეთესო გამოსავალი ცივი დესერტისთვის.

როდის გამოვიყენოთ ხილის დეკორაციები? ხილის უმეტესობას აქვს ტკბილი გემო და საუკეთესოა დესერტების ან სალათების მოსაწყობად. ციტრუსები, როგორიცაა ლიმონი და ცაცხვი, დაუვიწყარ ფერს და არომატს ანიჭებს კერძებს თევზით და მსუბუქად შემწვარი ხორცით, ისევე როგორც სხვა ხილითა და დესერტებით.

ვაშლის გედი. თუ თქვენ გაქვთ თავისუფალი დრო და ბასრი დანა, მაშინ შეგიძლიათ სცადოთ გედების ამოჭრა ვაშლიდან. ვაშლის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ დიდი ბოლოკი ან სხვა მკვრივი და დიდი ხილი და ბოსტნეული.

g4-1657621763.jpg

სხვადასხვა ფორმის ფერადი ჟელატინი. ნებისმიერი არომატიზებული სითხე შეიძლება შეურიოთ ჟელატინს, იქნება ეს მცენარეული ჩაი თუ ხილის წვენი. გააცხელეთ ჟელატინის შეფუთვაზე მითითებული ინსტრუქციის მიხედვით, შემდეგ ჩაასხით ფორმაში და შედგით მაცივარში გამაგრებამდე. თუ არ გაქვთ დეკორატიული ფორმები, მაშინ შეგიძლიათ ხელით მოჭრათ კუბურები, ბრილიანტები და სხვა ფორმები ჟელატინისაგან.

ჟელატინის კუბების შესაქმნელად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ბულიონი ან წყალში შერეული ცხელი მწვანილიც კი.

g5-1657621795.jpg