როგორ დავარბილოთ საქონლის ხორცი - rogor.ge

როგორ დავარბილოთ საქონლის ხორცი

საქონლის ხორცი მოათავსეთ ხის დაფაზე, პერგამენტის ქაღალდის ორ ფენას შორის და დაბეგვეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში. ცვილის ქაღალდი დაიცავს ხორცს და მაგიდას. საქონლის ხორცი შეგიძლიათ დაბეგვოთ ხელთ არსებული ნებისმიერი საშუალებით, დაწყებული სამზარეულოს ჩაქუჩით, დამთავრებული მძიმე ტაფით. დაბეგვა ხორცს უფრო რბილს და თხელს გახდის. ეს მეთოდი საუკეთესოდ მუშაობს საქონლის მთლიან ნაჭრებზე.

დასერეთ ბასრი დანით ხორცი, 2 სმ ინტერვალით, დიაგონალზე. ნაჭერი გადააბრუნეთ და დასერეთ პერპენდიკულარულად ამჯერად საპირისპირო მიმართულებით. კუნთოვანი ბოჭკოების ასეთი გაკვეთა ხორცს უფრო ნაზს გახდის. ეს მეთოდი ხელს შეუწყობს ბიუჯეტური ხორცის ნაჭრების გემოს გაუმჯობესებას.

იაფი გამოსავლისთვის საქონლის ხორცი დაასველეთ სოდიან წყალში. დაგჭირდებათ მხოლოდ მცირე რაოდენობით საკვები სოდა, არაუმეტეს 1/4 ჩაის კოვზი (1,5 გ). დაამატეთ იმდენი წყალი, რომ ძროხის ხორცი დაიფაროს ჯამში და გააჩერეთ 15 წუთის განმავლობაში. მოყავისფრო ქერქის მისაღებად ხორცი შეწვამდე უნდა გაშრეს. საცხობი სოდა შეამცირებს მჟავიანობის დონეს ხორცის ზედაპირზე და რადგან ეს არ დაუშვებს ბოჭკოების გასქელებას, ხორცი უფრო ნაზი გამოვა. თუ ხორცი უკვე რამდენიმე ნაწილად არის დაჭრილი, გამოიყენეთ 1 ჩაის კოვზი (6 გრ) სოდა.

2-1657608358.jpg

ხორცის სქელი ნაჭრებიდან ტენიანობის გამოსატანად, დააყარეთ მას ზღვის ან სუფრის მარილი. თითოეულ მხარეს მოაყარეთ 0,5-დან 1 ჩაის კოვზ (2,5-დან 5 გრამამდე) მარილი. დატოვე სტეიკი ოთახის ტემპერატურაზე 1 საათის განმავლობაში. ზედმეტი მარილი მოაშორეთ და გააშრეთ სტეიკი ქაღალდის პირსახოცებით. ხორცში მხოლოდ წვნიანი ცხიმები და ცილები დარჩება, რაც მას უფრო ნაზს და გაჯერებულს გახდის. ეს მეთოდი ასევე საშუალებას მისცემს მარილს შევიდეს ხორცში.

2-1657608567.jpg

დაარბილეთ ხორცი მარინადით. დაამატეთ 1-დან 2 სუფრის კოვზი (15-დან 30 მლ-მდე) დაბლენდერებული კივის რბილობი თითო ჭიქა (240 მლ) მარინადზე. კივის ქიმიური თვისებები ხელს შეუწყობს ხორცის დარბილებას. მოამზადეთ მარინადი 1 ჭიქა (240 მლ) დაჭრილი კივის ხილით, 3 ჩაის კოვზი (10 მლ) სოიოს სოუსით, 2 ჩაის კოვზი (10 მლ) ტომატის სოუსით და 2 დაფქული ნიორი კბილით. ხორცი მარინადში დატოვეთ მეორე დღემდე. სურვილის შემთხვევაში კივის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ანანასი.

2-1657608806.jpg

გამოიყენეთ რძეზე დაფუძნებული მარინადი, რათა თავიდან აიცილოთ ხორცის ზედმეტად დარბილება. ზოგიერთ მზარეულს ურჩევნია ხორცი დაასველოს რძის პროდუქტებში, როგორიცაა რძე, იოგურტი ან არაჟანი, რადგან ისინი ძალიან არ არბილებს ხორცს. რძის პროდუქტები შეაზავეთ გემოვნებით და გააჩერეთ ხორცი რამდენიმე საათის განმავლობაში. მაგალითად, შეეცადეთ დაასველოთ იაფფასიანი ხორცის ნაჭრები მაწონში ცოტა მარილით, პილპილით, ნივრის ფხვნილით და ხახვის ფხვნილით. შემდეგ გააბრტყელეთ ფქვილში და შეწვით.

2-1657608910.jpg