როგორ მოვამზადოთ წითელი ლობიო სოკოთი
ლობიო ჩაალბეთ წყალში და გააჩერეთ 12 სათის განმავლობაში. წყალი რომელშიც ჩაალბეთ ლობიო გადაასხით და მოხარშეთ ლობიო ახალ წყალში. ცალკე მოშუშეთ ზეთში წვრილად დაჭრილი ხახვი, წითელი ბულგარული წიწაკა და ნიორი, დაამატეთ პაპრიკა და შუშეთ ხახვის და ბულგარულის მომზადებამდე.
შემდეგ, ხახვს დაამატეთ ტომატ-პასტა და შუშეთ ხუთი წუთის განმავლობაში. ბოლოს დაამატეთ მწვანილი, მარილი და წითელი წიწაკა გემოვნებით. თუ პაპრიკა არის ცხარე ცხადია საჭირო არ არის წიწაკის დამატება.