როგორ მოვამზადოთ ხბოს მწვადი - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ხბოს მწვადი

 

ხბოს ხორცი დჭერით პატარა ნაჭრებად, მოათავსეთ ჯამში და მოასხით მინერალური წყალი. გააჩერეთ ერთი საათის განმავლობაში. მინერალური წყალი არბილებს ნებისმიერი სახეობის ხორცს.

 

შემდეგ გადაწურეთ მინერალური წყალი და მოაყარეთ ხბოს ნაჭრებს მარილი, დაფშვნილი დაფნის ფოთოლი, ხმელი რეჰანი, ხახვი, გახეხილი ნიორი და წითელი წიწაკა გემოვნებით.

 

გააჩერეთ ხორცის მარინადი მაცივარში 20 წუთის განმავლობაში.

 

ხორცის ნაჭრები ააცვით შამფურზე და შეწვით. დააწყვეთ მწვადი ლავაშზე, მოაყარეთ ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი და ხმელი რეჰანი.

 

(შეგიძლიათ გააფორმოთ დაჭრილი ბულგარულით.)