როგორ შევინახოთ ლიმონი - rogor.ge

როგორ შევინახოთ ლიმონი

მარილს საუკუნეების განმავლობაში იყენებდნენ საკვების შესანახად და საკვებით გადამდები პათოგენების ზრდის ინჰიბირებით ეხმარება საკვებს რომ გაძლოს სეზონიდან სეზონამდე.

ნაბიჯი 1

ლიმონის შენახვამდე მნიშვნელოვანია შუშის ქილების სტერილიზაცია. თქვენი კონსერვის ქილების სტერილიზაციის რამდენიმე გზა არსებობს. შუშის ქილების სტერილიზაციის უმარტივესი გზაა მათი გარეცხვა და გაშრობა თქვენს ჭურჭლის სარეცხ მანქანაში მაღალ სითბოზე, ან შეგიძლიათ ხელით გარეცხოთ ცხელ, საპნიან წყალში, სანამ გარეცხავთ, მოათავსეთ მდუღარე წყალში, სანამ მზად არ იქნება გამოსაყენებლად. შუშის ქილების სტერილიზაციის კიდევ ერთი გზაა ცხელ წყალში გარეცხვის შემდეგ მათი სუფთა ფურცელზე დადება ცხელ ღუმელში.

ნაბიჯი 2

2-1654584536.jpg

გარეცხეთ ახალი ლიმონები ცივ წყალში. მოათავსეთ ახალი ლიმონები თქვენს საჭრელ დაფაზე და გამოიყენეთ ბასრი დანა ლიმონის ქერქის ორივე ბოლოს მოსაჭრელად. შემდეგ ლიმონი დაჭერით რვა ნაწილად, ლიმონის ქვედა ნაწილი ხელუხლებელი დატოვეთ ისე, რომ არ დაიშალოს.

3-1654584550.jpg

ნაბიჯი 3

4-1654584586.jpg

გახლიჩეთ ლიმონის ნაჭრები და დაასხით დიდი რაოდენობით კოშერის მარილი ლიმონის დაჭრილ ზედაპირებზე. ლიმონის შესანარჩუნებლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ზღვის მარილი, ვარდისფერი ან ჩვეულებრივი მარილი. მარილი ქმნის ნელი დუღილის პროცესს, რომელიც არღვევს ლიმონის ქერქს და უქრობს მწარე გემოს. არ ინერვიულოთ ზედმეტი მარილის ჩაყრაზე, დაკონსერვებული ლიმონებიდან ზედმეტ მარილს ჩამორეხავთ, სანამ საყვარელ რეცეპტებში გამოიყენებთ.

ნაბიჯი 4

5-1654584609.jpg

მოათავსეთ კოშერის მარილის ფენა თქვენი მინის ქილის ძირში. დაამატეთ მარილიანი ლიმონი თქვენი კონსერვის ქილაში, სანამ ის მჭიდროდ არ შეიფუთება.

ნაბიჯი 5

6-1654584626.jpg

ნაზად დაჭერით ლიმონები შუშის ქილაში, რომ რაც შეიძლება მეტი ლიმონის წვენი გამოიწუროს ლიმონებიდან. ახალი ლიმონის წვენი რეაგირებს კოშერის მარილთან, რაც ხელს შეუწყობს ლიმონის დუღილს. ლიმონის წვენი უნდა ფარავდეს ყველა დამარილებულ ლიმონს. თუ თქვენ არ შეგიძლიათ იმდენი ლიმონის წვენის ამოღება, რომ ყველა ლიმონი დაიფაროს, შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა ახლად გამოწურული ლიმონის წვენი კონსერვის ქილაში.

ნაბიჯი 6

7-1654584645.jpg

მას შემდეგ რაც დარწმუნდებით, რომ მარილიანი ლიმონები მთლიანად ჩაეფლო ლიმონის წვენში, დაახურეთ თავსახურიანი შუშის ქილა. შემდეგ, მოათავსეთ ქილა გრილ, ბნელ ადგილას ოთახის ტემპერატურაზე, 10-დან 12 დღის განმავლობაში. თქვენი დაკონსერვებული ლიმონი უნდა გაუფერულდეს. შუშის ქილებში მზის სხივებისგან მოშორებით განთავსება ლიმონის დუღილს გამოიწვევს. მაგრამ მაინც მოგიწევთ ქილა მაცივარში მოათავსოთ ერთი თვის განმავლობაში, სანამ ლიმონის ქერქი არ დარბილდება და მარილიანი ლიმონიდან სუფთა ლიმონის არომატი გამოვა.

ლიმონებით სავსე ულამაზესი შუშის ქილები მაცივარში შენახვისას ექვსი თვიდან ერთ წლამდე გაძლებს. ნებისმიერ დროს შეგიძლიათ გახსნათ კონსერვის ქილა და სუფთა ლიმონის გამორჩეული არომატი შეიგრძნოთ.

წყარო:ehow.com