როგორ მოვამზადოთ ხაჭოს ნამცხვარი
ხაჭო გაწურეთ. გაადნეთ კარაქი ან მარგანინი. ღუმელი გააცხელეთ 200 C-მდე. ფორმას წაუსვით ცხიმი და მოაყარეთ დაფხვნილი ორცხობილა. კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ. ცილა ათქვიფთ გამაგრებამდე. კვერცხის გული შეურიეთ გამდნარ კარქს. დაუმატეთ შაქარი, 1 მწ. მარილი, შაქრიანი ვანილი, მანანის ბურღული, ცომის საფხვიერებელი და ქიშმიში.
გარეცხეთ ლიმონი, გახეხეთ კანი და გამოწურეთ წვენი. ლიმონის ცედრა და წვენი შეურიეთ ცომს. დაუმატეთ გაწურული ხაჭო და კარგა მოურიეთ. შურიეთ ათქვეფილი ცილა, ჩაასხით ცომი ფორმაში და აცხვეთ 1 სთ.