როგორ მოვამზადოთ ხაჭოს ნამცხვარი - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ხაჭოს ნამცხვარი

 

ხაჭო გაწურეთ. გაადნეთ კარაქი ან მარგანინი. ღუმელი გააცხელეთ 200 C-მდე. ფორმას წაუსვით ცხიმი და მოაყარეთ დაფხვნილი ორცხობილა. კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ. ცილა ათქვიფთ გამაგრებამდე. კვერცხის გული შეურიეთ გამდნარ კარქს. დაუმატეთ შაქარი, 1 მწ. მარილი, შაქრიანი ვანილი, მანანის ბურღული, ცომის საფხვიერებელი და ქიშმიში.

 

გარეცხეთ ლიმონი, გახეხეთ კანი და გამოწურეთ წვენი. ლიმონის ცედრა და წვენი შეურიეთ ცომს. დაუმატეთ გაწურული ხაჭო და კარგა მოურიეთ. შურიეთ ათქვეფილი ცილა, ჩაასხით ცომი ფორმაში და აცხვეთ 1 სთ.

 

გარეცხეთ ლიმონი, გახეხეთ კანი და გამოწურეთ წვენი. ლიმონის ცედრა და წვენი შეურიეთ ცომს. დაუმატეთ გაწურული ხაჭო და კარგა მოურიეთ. შურიეთ ათქვეფილი ცილა, ჩაასხით ცომი ფორმაში და აცხვეთ 1 სთ. გააგრილეთ და მოაყარეთ შაქრის პუდრა. შეგიძლიათ ნამცხვარს ჯერ ცოტაოდენი გამდნარი კარაქი წაუსვათ , ხოლო შემდეგ შაქარი მოაყაროთ. ნამცხვარი ცომს ძალიან უხდება წვრილად დაჭრილი ნუში.