როგორ მოვამზადოთ ნამცხვარი "შუ"
ქვაბში ადუღეთ 1/4 ლ. წყალი, შაქრიანი ვანილი, 2 მწ. მარილი და კარაქი. გაცერით ფქვილი და სახამებელი, ერთმანეთში აურიეთ და წამოდუღებულ მასაში ჩაყარეთ. ურიეთ, სანამ ცომი გუნდად არ შეიკვრება, ქვაბის ფსკერზე კი თხელი თეთრი ფენა არ წარმოიქმნება. გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან და გააგრილეთ.
გაგრილებულ ცომს სათითაოდ შეურით კვერცხი. გააცხელეთ ღუმელი 200 C-მდე. საცხობ ფორმაზე დააფინეთ პერგამენტი. ცომი ჩადეთ სპეციალურ მოსართავ პარკში, გაუკეთეთ დიდი ვარსკვლავისებრი პირი და საცხობ ფირფიტაზე ერთმანეთისგან 5 სმ-ს დაშორებით დასვით 12-15 ცალი შუ.