როგორი ღვინო უნდა აირჩიოთ გლინტვაინის მოსამზადებლად და როგორ მოამზადოთ სწორად - rogor.ge

როგორი ღვინო უნდა აირჩიოთ გლინტვაინის მოსამზადებლად და როგორ მოამზადოთ სწორად

რომელი ღვინო ჯობს გლინტვაინისთვის?

ექსპერტების თქმით, ყველაზე კარგი არჩევანია მშრალი ან ნახევრად მშრალი ღვინო, რადგან ასეთ ღვინოს აქვს მომჟავო ნოტები, რომლებიც იდეალურად ერწყმის ციტრუსებსა და სანელებლებს. ძალიან ტკბილმა ღვინომ შეიძლება გემო “გადაფაროს” და სასმელი ზედმეტად ტკბილი გახადოს.

🍷 გლინტვაინი წითელი ღვინით

მშრალი ან ნახევრად მშრალი წითელი ღვინო ყველაზე კლასიკური ვარიანტია. მას აქვს მდიდარი გემო, კარგი სტრუქტურა და ახდენს სანელებლების სრულ გაშლას.

საუკეთესო ჯიშები:

  • Merlot
  • Cabernet Sauvignon
  • Pinot NoirTempranillo

ასეთი ღვინოები რბილი გემოთი გამოირჩევა და სასმელი ჰარმონიულად დაბალანსებული გამოდის.

არ ვირჩევთ: ძალიან იაფ, აშკარად ხელმისაწვდომ ღვინოს – შეიძლება მჟავე და უხეში გამოვიდეს. ძვირიც არ არის საჭირო, რადგან არომატი მაინც სანელებლებზე გადავა.

🍷 გლინტვაინი თეთრი ღვინით

kak-prigotovit-glintvejn-aromatnyj-terpkij-sogrevayushchij-1572815134-1765180277.jpg

თუ გინდა მსუბუქი, არომატული და ცოტა უფრო ელეგანტური ვარიანტი, მაშინ თეთრი გლინტვაინი იდეალური გადაწყვეტილებაა.

საუკეთესო ჯიშები:

  • Riesling
  • Pinot Grigio
  • Sauvignon Blanc
  • Chardonnay

თეთრი გლინტვაინი განსაკუთრებით უხდება მსუბუქ სანელებლებს და ციტრუსებს.

მთავარი წესები, რომლებიც აუცილებლად უნდა დაიმახსოვროთ

✔ ღვინო არ უნდა ადუღდეს – მხოლოდ გათბობა (70°C–მდე)

✔ ზედმეტი შაქარი არ დაამატოთ – სანელებლები თავად მისცემენ სიტკბოს

✔ სასმელი მაინც მინიმუმ 10–15 წუთი უნდა გათბეს, რომ არომატი გაიხსნას

საუკეთესო გლინტვაინის რეცეპტი

glintveini-1765180351.jpg

ინგრედიენტები:

  • 750 მლ მშრალი წითელი ღვინო
  • 1 ფორთოხალი
  • 2 ნაჭერი ლიმონი
  • 2 ჩხირი დარიჩინი
  • 3–4 ც ვანილის ჩხირი
  • 3 ს/კ შაქარი ან 1 ს/კ თაფლი
  • ნაკლები წყალი (დაახლოებით ნახევარი ჭიქა)-

მომზადება:

გააცხელეთ პატარა ქვაბში წყალი სანელებლებით. დაამატეთ ფორთოხალი და ლიმონი. დაბალ ცეცხლზე გააჩერეთ დაახლოებით 5 წუთი. ჩაასხით ღვინო და შეზავების შემდეგ დადგით დაბალი ცეცხლზე. არ აადუღოთ! – მხოლოდ გაათბეთ.

სერვირება:დარიჩინის ჩხირით ან ფორთოხლის ნაჭრით საუკეთესო ზამთრის არომატისთვის.

თუ სწორ ღვინოს შეარჩევთ და სწორად გაათბობთ, გლინტვაინი გამოვა არომატული, თბილი და ზუსტად ისეთი, როგორსაც ზამთრის დღესასწაულები იმსახურებს.