"გოროხლიანიკები" - უძველესი უკრაინული კერძი, რომელიც აუცილებლად უნდა გასინჯოთ
მოამზადეთ ბარდა. თუ ბარდა მშრალია, ერთი ღამე დაალბეთ, რომ დარბილდეს. შემდეგ გარეცხეთ და მოხარშეთ სრულ მზადყოფნამდე. მარცვლები მარტივად უნდა იჭყლიტებოდეს.
ცხელი ბარდა ჩაჭყლიტეთ ან დააბლენდერეთ ერთგვაროვან მასად.

ხახვი მოშუშეთ.
დაჭერით წვრილად და ზეთზე მოშუშეთ ოქროსფერი ქერქის მიღებამდე - იგი კერძს დაუმატებს სურნელსა და „სახლურ“ გემოს. შეურიეთ ინგრედიენტები.
მიღებულ პიურეს დაამატეთ მოშუშული ხახვი, ფქვილი, კვერცხი, მარილი და წიწაკა. მასა უნდა იყოს სქელი, მაგრამ რბილი.
ფორმირება და შეწვა. ხელით ან კოვზით ჩამოაყალიბეთ პატარა კატლეტები და ტაფაზე ორივე მხრიდან მოყავისფრო-ოქროსფრად შეწვით.
რჩევა მირთმევისას

გოროხლიანიკები განსაკუთრებით გემრიელია ცხელ მდგომარეობაში, არაჟანთან, ახალ მწვანილთან ერთად. დიდებულად ეწყობა როგორც ახალი სალათის, ისე ქაშაყის კომბოსტოს გვერდით.
ეს კერძი ბავშვობის თბილი მოგონებას ჰგავს - მარტივი, გულწრფელი და ნამდვილი საოჯახო სიმყუდროვით სავსე. ახლა შეიძლება სწორედ ის დროა, როდესაც გოროხლიანიკები თქვენს შემოდგომის მენიუში დაბრუნდეს, როგორც ერთი პატარა ნაბიჯი უკრაინული კულინარიული ტრადიციების გასაცოცხლებლად.