როგორ მოვამზადოთ მსხლის უჩვეულო სოუსი ჩილი - rogor.ge
როგორ მოვამზადოთ მსხლის უჩვეულო სოუსი ჩილი
- მსხალი გარეცხეთ, ამოაჭერით გულსართი და დაჭერით პატარა კუბებად.
- ბულგარულ წიწაკას მოაცილეთ თესლი და ყუნწი, შემდეგ დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად.
- ცხარე ჩილი დაჭერით თხელ რგოლებად.
- ქვაბში ჩააწყვეთ ყველა ინგრედიენტი: მსხალი, ბულგარული და ცხარე წიწაკა, დაამატეთ შაქარი, მარილი და ძმარი. კარგად აურიეთ და დატოვეთ 30 წუთით.
- შემდეგ დადგით საშუალო ცეცხლზე, მიიყვანეთ ადუღებამდე და ხარშეთ 10 წუთის განმავლობაში.
- მიღებული მასა გაატარეთ ბლენდერში, სანამ ერთგვაროვან ტექსტურას არ მიიღებთ.
- დააბრუნეთ ქვაბი ცეცხლზე და ხარშეთ კიდევ 15 წუთი, დროდადრო ურიეთ, სანამ სოუსი არ შესქელდება.
- ცხელი სოუსი ჩაასხით ქილებში, გააციეთ და შეინახეთ მაცივარში.
- ასეთი სოუსი შეგიძლიათ ზამთრისთვისაც მოამზადოთ, უბრალოდ ჩაასხით იგი სტერილურ ქილებში, მჭიდროდ დაახურეთ თავსახური და შეინახეთ გრილ, ბნელ ადგილას.