როგორ მოვამზადოთ მსხლის უჩვეულო სოუსი ჩილი - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ მსხლის უჩვეულო სოუსი ჩილი

  1. მსხალი გარეცხეთ, ამოაჭერით გულსართი და დაჭერით პატარა კუბებად.
  2. ბულგარულ წიწაკას მოაცილეთ თესლი და ყუნწი, შემდეგ დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად.
  3. ცხარე ჩილი დაჭერით თხელ რგოლებად.
  4. ქვაბში ჩააწყვეთ ყველა ინგრედიენტი: მსხალი, ბულგარული და ცხარე წიწაკა, დაამატეთ შაქარი, მარილი და ძმარი. კარგად აურიეთ და დატოვეთ 30 წუთით.
  5. შემდეგ დადგით საშუალო ცეცხლზე, მიიყვანეთ ადუღებამდე და ხარშეთ 10 წუთის განმავლობაში.
  6. მიღებული მასა გაატარეთ ბლენდერში, სანამ ერთგვაროვან ტექსტურას არ მიიღებთ.
  7. დააბრუნეთ ქვაბი ცეცხლზე და ხარშეთ კიდევ 15 წუთი, დროდადრო ურიეთ, სანამ სოუსი არ შესქელდება.
  8. ცხელი სოუსი ჩაასხით ქილებში, გააციეთ და შეინახეთ მაცივარში.
  9. ასეთი სოუსი შეგიძლიათ ზამთრისთვისაც მოამზადოთ, უბრალოდ ჩაასხით იგი სტერილურ ქილებში, მჭიდროდ დაახურეთ თავსახური და შეინახეთ გრილ, ბნელ ადგილას.