როგორ მოვამზადოთ საქონლის ფარში ტაფაზე სწორად - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ საქონლის ფარში ტაფაზე სწორად

როგორ მოვამზადოთ საქონლის ფარში ტაფაზე

ბევრ დიასახლისს უჭირს ფარში ისე შეწვას, რომ არ მიეკრას ტაფას, არ დაiწვას და თან შიგნიდან რბილი და წვნიანი გამოვიდეს. გამოცემა Simply Recipes-მა რჩევა ოთხ შეფს ჰკითხა და ყველა ერთხმად შეთანხმდა, როგორ უნდა მოიქცე, რომ შედეგი იდეალური იყოს.

ემი კიმოტო-კანი, იაპონური სამზარეულოს ბლოგის Easypeasyjapanesey-ს ავტორი და პირადი შეფი, ამბობს, რომ მთავარი საიდუმლო მასაშია:

"ფარში ტაფაზე უნდა გადაანაწილო თხელ, თანაბარ ფენად."

მოთმინება მთავარი ინგრედიენტია

მეორე ექსპერტი, ალია ლიკონგი — შეფი, ტელეწამყვანი და კულინარიული შოუს Issa’s Edible Adventures ავტორი დარწმუნებულია, რომ ფარშის მომზადებას მოთმინება სჭირდება:

"როგორც კი ფარშს ტაფაზე დადებთ, უნდა მიატოვოთ. ტაფის სიმხურვალე თავის საქმეს აკეთებს. რამდენიმე წუთში ხორცი შეიბრაწება, და სანამ ეს მოხდება, მას არ უნდა შეეხოთ."

არ აურიო ზედმეტად

კრისტინ გრანაჰანი, კერძო შეფი და რესტორნის No More Sad Salads მფლობელი, ამბობს:

"ბევრს ჰგონია, რომ ფარშის მუდმივად ტრიალი საჭიროა, მაგრამ ასე ის ვერ გამოვა ხრაშუნა და ოქროსფრად ვერ შეიბრაწება." ის და მისი კოლეგა კეტ მარისი, ოგიუსტ ესკოფიეს კულინარიული სკოლის მოწვეული ლექტორი, თანხმდებიან:

"ხორცი მხოლოდ მაშინ უნდა გადაატრიალო, როცა ზედაპირზე შეიქმნება ქერქი."

რამდენ ხანს უნდა შევწვათ ფარში

ოთხივე შეფის აზრით, საქონლის ფარშის მოსამზადებლად საკმარისია დაახლოებით 10 წუთი. გარდა ამისა, ისინი გვიზიარებენ რამდენიმე ხრიკს:

  1. ტაფა ყოველთვის კარგად გააცხელე წინასწარ;
  2. გამოიყენე ზეთი, რომელსაც აქვს მაღალი ტემპერატურის გამძლეობა, მაგალითად, ავოკადოს, რაფსის ან სხვა ნეიტრალური ზეთი;
  3. ტაფა არ უნდა გადაიტვირთოს, ფენის სისქე დაახლოებით 1.5 სმ იყოს და თანაბრად გადანაწილდეს;
  4. გამოიყენე უჟანგავი ფოლადის ან ხის ნიჩაბი.

რა მოვამზადოთ ფარშისგან, თუ კატლეტები მოგბეზრდა

ექსპერტებმა გაუზიარეს თავიანთი საყვარელი რეცეპტებიც:

ემი კიმოტო-კანი ურჩევს იაპონურ ვარიანტებს, ფარში კარიში ბრინჯთან, უდონში სოიოსა და იმბირთან, ან სწრაფ როლებში მისო სალათით.

კეტ მარისი ფარშს ამატებს ტოლმაში, თხლად გახეხილ სტაფილოსთან, სოკოსთან, ნიორთან, ჯანჯაფილთან და სოიოს სოუსთან ერთად.

კრისტინ გრანაჰანი ამზადებს ტაილანდურ სალათებს საქონლის ფარშით.

ალია ლიკონგი კი გვთავაზობს სამხრეთაზიურ კერძს კიმა — ეს არის არომატული ფარში ჯანჯაფილით, ნივრით, ქინძით, ჩილით, სუნელებითა და გარამ მასალათი.

ეს კერძები მარტივი არ არის, მაგრამ ძალიან გემრიელია და უჩვეულო შედეგს იძლევა, განსაკუთრებით მათთვის, ვინც ყოველდღიურ მენიუში სიახლეს ეძებს.

როგორ მოვამზადოთ ლაზანია საქონლის ფარშით, სოუსით და ყველით