როგორია ზამთრის სწრაფი ბორშჩის საიდუმლო: ბებიის განსაკუთრებული რეცეპტი
ლობიო დაალბეთ 8 საათით, შემდეგ მოხარშეთ ნახევრად მზადყოფნამდე.
პომიდორი, ხახვი და ბულგარული წიწაკა წვრილად დაჭერით, სტაფილო და ჭარხალი გახეხეთ, კომბოსტო თხლად დაჭერით.
დიდ ქვაბში ჩაყარეთ ყველა ინგრედიენტი და ლობიო, დაუმატეთ შაქარი და მარილი, აურიეთ კარგად.
მიიყვანეთ ადუღებამდე და ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე 30 წუთი, ხშირად ურიეთ, რომ არ მიეკრას.
ბოლოს ჩაამატეთ ძმარი და ხარშეთ კიდევ 3 წუთი.
მზად საწებელი ცხლად ჩაასხით სტერილურ ქილებში, მჭიდროდ დახურეთ, გადააბრუნეთ და თბილად შეახვიეთ, სანამ ბოლომდე გაცივდება.
როგორ გამოვიყენოთ:
ზამთარში, როცა გსურთ სწრაფად მოამზადოთ ბორშჩი, უბრალოდ მოხარშეთ ბულიონი, დაუმატეთ კარტოფილი და რამდენიმე კოვზი ამ საწებლიდან. შედეგი იქნება სურნელოვანი, მდიდარი და უგემრიელესი ბორშჩი, რომელსაც ბებიის გემო მოჰყვება.
საიდუმლო: ამ საწებლის წყალობით თქვენი ბორშჩი ყოველთვის იქნება ინტენსიურად წითელი, არომატული და საოცრად გემრიელი — ზუსტად ისეთი, როგორიც გვახსოვს ბავშვობიდან.