რატომ იშლება თევზი შეწვისას და როგორ ავიცილოთ თავიდან: შეფების რჩევები - rogor.ge

რატომ იშლება თევზი შეწვისას და როგორ ავიცილოთ თავიდან: შეფების რჩევები

რატომ იშლება თევზი შეწვისას

ძირითადი მიზეზი ტენიანობაა. თუ გაყინვის შემდეგ თევზზე წყალი რჩება, შეწვისას იგი იწყებს ორთქლთან რეაქციას, რის გამოც ხორცი იშლება და ტაფის ზედაპირზე ეკვრის. ამიტომ, სანამ ტაფაზე მოათავსებთ, აუცილებლად გააშრეთ ქაღალდის პირსახოცით. მშრალი ზედაპირი ეხმარება თევზს, სწორად შეიბრაწოს და შეინარჩუნოს სტრუქტურა.

გარდა ამისა, მნიშვნელოვანია სწორი გალღობის პროცესი - არასოდეს შეწვათ გაყინული თევზი პირდაპირ ტაფაზე. ასე იგი არათანაბრად თბება, შიგნიდან ნესტიანი რჩება, ხოლო გარედან იწვება და იშლება. იდეალურია თევზის ნელა გალღობა მაცივარში ან ცივ წყალში.

ტემპერატურა გადამწყვეტია

ბევრი შეცდომას უშვებს, როცა ტაფას ზედმეტად ძლიერ ცეცხლზე დებს. ასეთ შემთხვევაში თევზი გარედან იწვება, შიგნით კი უმად რჩება. ყველაზე კარგი შედეგისთვის შეწვით საშუალო ცეცხლზე, რომ ხორცი თანაბრად მოიხარშოს და არ დაკარგოს წვნიანობა.

ასევე, არ გადაატრიალოთ თევზი ზედმეტად ხშირად. დაელოდეთ, სანამ ერთი მხარე კარგად დაიბრაწება და მხოლოდ მაშინ ფრთხილად გადააბრუნეთ. ზედმეტი მოძრაობა არღვევს ფენოვან სტრუქტურას და ხორცის მთლიანობას.

როგორ გადავიტანოთ თევზი ისე, რომ არ დაიშალოს

გამოიყენეთ სილიკონის ან ხის შპატელი - ის არ დააზიანებს ხორცს და არ დაარღვევს ფორმას. ლითონის ხელსაწყოები ხშირად აზიანებს ნაზ ბოჭკოებს.