როგორ მოვამზადოთ ქათმის კატლეტები ყველითა და ყაბაყით - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ქათმის კატლეტები ყველითა და ყაბაყით

  1. ყაბაყი გაასუფთავეთ და გახეხეთ მსხვილ სახეხზე. მოაყარეთ 1 ჩაის კოვზი მარილი და დატოვეთ 10–15 წუთით, რომ გამოუშვას წვენი.
  2. შემდეგ კარგად გამოწურეთ ზედმეტი სითხე.
  3. დიდ ჯამში აურიეთ ქათმის ფარში, გახეხილი ყველი, კვერცხი, გაწურული ყაბაყი, წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი, დაჭყლეტილი ნიორი, დანარჩენი მარილი და შავი პილპილი.
  4. მიღებული მასისგან ჩამოაყალიბეთ საშუალო ზომის კატლეტები.
  5. ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი საშუალო ცეცხლზე. დაალაგეთ კატლეტები და შეწვით თითო მხარე დაახლოებით 4 წუთის განმავლობაში, სანამ მოოქროსფრო ქერქი არ გაუჩნდება. შემდეგ გადააბრუნეთ და დააფარეთ თავსახური.
  6. დატოვეთ კიდევ 4–5 წუთით დაბალ ცეცხლზე, რომ შიგნითაც კარგად მოიხარშოს.

katmis-katleti1-1760347214.jpg