15 სასარგებლო ხრიკი მიკროტალღური ღუმლისთვის — ზოგი ნამდვილად გაგაკვირვებთ - rogor.ge

15 სასარგებლო ხრიკი მიკროტალღური ღუმლისთვის — ზოგი ნამდვილად გაგაკვირვებთ

ნივრის მარტივი გაფცქვნა

გააცხელეთ ნივრის კბილები მიკროტალღურ ღუმელში დაახლოებით 20 წამით. როცა ნიორი ოდნავ გაცივდება, კანი მარტივად მოძვრება.

მეტი წვენი ციტრუსებში

თუ გსურთ ლიმონიდან ან ფორთოხლიდან მეტი წვენის გამოწურვა, გააცხელეთ ისინი ღუმელში 20–30 წამით, შემდეგ ოდნავ დაატრიალეთ მაგიდაზე და გამოიწურეთ წვენი, შედეგი გაგაოცებთ.

ბოსტნეული ორთქლზე

დაჭერით ბოსტნეული, დაასხით ცოტა წყალი, დააფარეთ პოლიეთილენის ფირი და მიკროტალღურ ღუმელში მაღალი ტემპერატურით გააჩერეთ 2–3 წუთით. მიიღებთ რბილ, ორთქლზე მომზადებულ ბოსტნეულს.

ბეკონის მომზადება

ბეკონი დადეთ ქაღალდის პირსახოცზე, დააფარეთ მეორე ფენა და გააცხელეთ დაახლოებით 3 წუთით. გახდება ხრაშუნა და ნაზი. დამატებითი ხრიკი: დაალაგეთ ბეკონი ამობრუნებულ თასზე, რომ ცხიმი ქვევით ჩავიდეს და გახდეს კიდევ უფრო ხრაშუნა.

თხილეულის მოხალვა

დადეთ თხილები ან ნუში თეფშზე, დაასხით ცოტაოდენი ზეთი და ყოველ წუთში ერთხელ აურიეთ. მალე მიიღებთ ოქროსფერ, სურნელოვან თხილს - იდეალურია დესერტისთვის ან სალათაში.

არომატული ბალახების გაშრობა

დაალაგეთ ბალახები ქაღალდის პირსახოცზე, დააფარეთ მეორე ფენაც და გააცხელეთ ერთი წუთით. თუ სრულად არ გაშრა, გააგრძელეთ 20-წამიანი ინტერვალებით, სანამ არ დაიწყებს მტვრად ქცევას.

ერთი პორცია ნამცხვარი

შეურიეთ ცოტაოდენი კარაქი, შაქარი, რძე და ფქვილი, დაამატეთ შოკოლადის ნატეხები და გამოაცხვეთ ერთ წუთში. ერთი წუთის ტკბილეული პირდაპირ ფინჯნიდან!

პურის „გაცოცხლება“

გადახვიეთ პურის ნაჭერი ტენიან ქაღალდის პირსახოცში და გააცხელეთ 10–30 წამით. პური კვლავ გახდება რბილი და სურნელოვანი.

სახლში დამზადებული ჩიფსები

თხლად დაჭრილი კარტოფილი გარეცხეთ, გაამშრალეთ, დაალაგეთ პერგამენტზე და შეწვით 7–8 წუთი, შუა დროს გადმოაბრუნეთ. ბოლოს მოაყარეთ თქვენი საყვარელი სანელებლები.

ცომის ამოსვლა

ჭიქაში გააცხელეთ წყალი 2 წუთით, შემდეგ მოათავსეთ ცომის ჯამი ღუმელში იმავე ჭიქასთან ერთად. ნახევარ საათში ცომი ორმაგად ამოიზრდება - იდეალურია პურისა და პიცისთვის.

რიზოტოს მომზადება

ღუმელში დაამზადეთ ნამდვილი იტალიური რიზოტო: მოხარშეთ ნიორი და ხახვი კარაქთან ერთად, დაამატეთ ბულიონი და არბორიოს ბრინჯი, დააფარეთ თავსახური და გააცხელეთ 15 წუთით.

კვერცხი პაშოტი

კვერცხი წყალში, მოათავსეთ კვერცხი ნახევრად შევსებულ ჭიქაში, გააცხელეთ 45 წამით, შემდეგ დაამატეთ კვერცხი და დააფარეთ 35 წამში მიიღებთ ნაზ, სრულყოფილ პაშოტს.

რძის ქაფი

მოათავსეთ რძე მინის ქილაში, დაახურეთ და კარგად შეარხიეთ. როცა მოცულობა გაორმაგდება, მოხსენით თავსახური და გააცხელეთ 30 წამით, მიიღებთ სტაბილურ, ნაზ ქაფს ყავისთვის.

თაფლის გადნობა

თუ თაფლი გამაგრდა, უბრალოდ გახსენით ქილა და მიკროტალღურ ღუმელში გააცხელეთ ნახევარ სიმძლავრეზე 30 წამით — იგი ისევ თხევადი გახდება.

გოგრის მომზადება

გააკეთეთ გოგრაზე რამდენიმე ხვრელი ჩანგლით, მოაჭერით ბოლოები და გააცხელეთ 3–4 წუთით. კანი მარტივად მოძვრება და დაჭრაც გაცილებით გამარტივდება.