როგორ დავამარინადოთ ყველი: გემრიელი ხემსის რეცეპტი - rogor.ge

როგორ დავამარინადოთ ყველი: გემრიელი ხემსის რეცეპტი

ყველი დაჭერით საშუალო ზომის კუბიკებად. ლიმონი კარგად გარეცხეთ და გაატარეთში, ან წვრილად დაჭერით.

აიღეთ ორი სტერილური ქილა და თითოეულში მოათავსეთ დაახლოებით 250 გ ყველი.

პირველი ქილისთვის: შეაზავეთ ერთი ლიმონი, წითელი პილპილის მცირე რაოდენობა, პროვანსის ბალახები, დაჭყლეტილი ნიორი და 200 მლ ზეთი. მიღებული ნაზავი დაასხით ყველს და შედგით მაცივარში მინიმუმ 24 საათით.

qvelis-marinadi-1759837382.jpg

მეორე ქილისთვის: 200 მლ ზეთში მსუბუქად მოშუშეთ დაჭრილი ნიორი, სანამ არ გამოუშვებს სურნელს. შემდეგ ზეთს აცალეთ გაცივება, შეურიეთ თაფლი, დაამატეთ წითელი პილპილი, ნახევარი ლიმონი, ზეთისხილი, პაპრიკა და ბაზილიკი. ამ ნაზავით დააფარეთ ყველი და მოათავსეთ მაცივარში დასაყენებლად.

qveli-marinadshi-1759837393.jpg

qveli-kilashi-1759837407.jpg