ნიგვზიანი ბადრიჯანი გრილზე - ევროპული ვარიაცია
ბადრიჯანი გაჭერით გრძივად 1 სმ სისქის ნაჭრებად. გააცხელეთ გრილის ტაფა (ან გამოიყენეთ გრილი/ბარბექიუ). როცა გაცხელდება, ბადრიჯანს მსუბუქად წაუსვით ზეთი, მოაყარეთ მარილი და დადეთ ტაფაზე.
დაბალ ცეცხლზე შეწვით გრილზე თითო მხარეს დაახლოებით 10 წუთი, სანამ არ შეიძენს ოდნავ დაჭმუჭნილ ტექსტურას. მეორე მხარეც იგივე დროით მოამზადეთ. ეს პროცესი ეტაპობრივად გააკეთეთ.
სურვილისამებრ, ბადრიჯანი ღუმელშიც შეგიძლიათ მოამზადოთ (ზეთის გარეშე).
სურვილისამებრ: ნიგოზი ოდნავ მოხალეთ მშრალ ტაფაზე ან 160°C ღუმელში, დაახლოებით 10 წუთით, სანამ ოქროსფერს არ მიიღებს – ასე გემო გაძლიერდება.
სურვილისამებრ: გახეხილი ნიორი ჩადეთ პატარა თასში 1 ს.კ. ლიმონის წვენთან ერთად – ასე ნიორი უფრო რბილ გემოს შეიძენს.
გაცივებული ნიგოზი გაატარეთ ან დააბლენდერეთ. ტექსტურა შეგიძლიათ დატოვოთ ოდნავ მარცვლოვანი, რომ ბადრიჯნის რბილობს კონტრასტი შეუქმნას.
თუ გირჩევნიათ უფრო კრემისებრი მასა, გამოიყენეთ ბლენდერი.
ნიგოზს დაუმატეთ ლიმონის წვენი და ნიორი, დაღერღილი სანელებლები, სიროფი (ან ბროწეულის სოუსი), მარილი და პილპილი. ბოლოს ცოტაოდენი ცხელი წყალი (დაახლოებით 90 მლ / 6 ს.კ.) შეაზავეთ და სურვილისამებრ – ნიგვზის ან ზეითუნის ზეთი, რომ შიგთავსი უფრო რბილი და ნაკლებად მტვრევადი გამოვიდეს.
ბადრიჯნის ნაჭრები გაშალეთ, თითოეულზე დადეთ ერთი სავსე ჩაის კოვზი შიგთავსი ფართო მხარეს და მჭიდროდ გადაახვიეთ. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ კბილის ჩხირით დაამაგროთ.რულეტები ლამაზად დაალაგეთ თეფშზე, მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი და დაამატეთ ბროწეულის მარცვლები (ან სწრაფად დამარილებული წითელი ხახვი).